Posíleni o Süssera a Da Silvu z kádru mužů zdolali starší dorostenci Blšan nejvážnějšího konkurenta v boji o postup do České dorostenecké ligy MFK Ústí, jediný tým, který je v divizi dosud porazil. Během úvodního náporu přišli domácí o Zápotockého, který musel na šití (5 stehů), zatímco kapitán Hofmann (naražená záda) obětavě utkání dohrál.

Podstatné však bylo, že vedoucí branku vstřelil aktivní, ale zbytečně řečnící Vojtěch Trup, který zvyšoval ve 40. hlavou po centru Vávry. Přestože utkání pak bylo velmi vyrovnané a velmi bojovné, hosté se do vyložené šance prakticky nedostávali, zatímco Blšanští mohli vedení zvýšit, ale Lesniak, Da Silva ani Süsser neměli v koncovce štěstí.

To naopak přálo hostům ve 44. minutě, kdy trestný kop tečoval ve zdi Da Silva a míč od břevna skončil v síti na 2:1. Přes další šance domácích hrozili hosté z rychlých akcí, ale místo vyrovnání dostali v závěru pojišťovací gól. Hofmann vysunul do křídla Da Silvu, Brazilec prošel od praporku až před brankáře a z jeho přihrávky pečetil zblízka výhru Lesniak.

Blšany – Ústí 3:1 (2:1)

Branky: 13. a 40. Trup, , 85. Lesniak – Dědič.

Rozhodčí: Hajšman – A. Meder, Hamáček, ŽK 1:3, 150 diváků

Blšany: Brejcha, Vávra, Vlk, Řehák, Hudec - Süsser, Kyncl, Hofmann - Da Silva (86. Mašek), Trup, Zápotocký (10. Lesniak, 90. Kuhn). Trenér Oleg Kolman