Až ve třetím výjezdu do okresu Děčín se fotbalisté Blšan neradovali z výhry. Postaral se o to Vilémov, který doma nad Chmelem vyhrál 4:1 a udržel si tak úzký kontakt se špičkou tabulky krajského přeboru. „Je dobře, že jsme se divákům revanšovali za minulý domácí debakl proti Litoměřicím," spokojeně říkal po utkání s Chmelaři domácí manažer Libor Sklenář.

Začátek utkání však daleko lépe vyšel zkušeným hostům. Ve 12. minutě Blšany parádně vyšachovaly domácí obranu, nejlepší střelec soutěže Prückner udělal Vaňákovi kličku a Chmel rázem vedl. Pět minut před poločasem Očipka našel Vavrouška a ten zajistil domácím důležité vyrovnání. „Hosté byli v první půli lepším celkem, na šance to však bylo opravdu vyrovnané," přiznal Sklenář.

V 51. minutě se Vilémov prosadil ze standardní situace. Na rohový kop Buryánka si naskočil Jirchář a poslal svůj tým do vedení. „Bylo vidět, že hostům odcházely síly. Nejvíce asi Mackovi. Soupeřův kapitán byl v první půli nejlepší blšanský hráč," všiml si domácí funkcionář. Vilémov se hnal do útoku, v 66. minutě se opět prosadil Vavroušek, když využil velkou chybu blšanské obrany. Domácí vítězství pak zpečetil osm minut před koncem Jägr, který proměnil pokutový kop za sražení Vavrouška.

Blšany mají 28 bodů a jsou v krajském přeboru páté.

Vilémov - Blšany 4:1 (1:1)

Branky: Vavroušek 2, Jirchář, Jägr (PK) - Prückner
Sudí Zubr. ŽK: 2:3. Diváci: 130

Jaroslav Zeman