Na jaře už tři mužstva odjela se svěšenými koutky s prázdnýma rukama a jenom Vítkovicím věnovali ještě nerozehřátí chmelaři jeden bodík. Ale ten si zase přivezli blšanští hráči zpátky z Prahy od sebevědomých Klokanů, kteří ho ještě dnes hledají ve své kapse a nevěřícně kroutí hlavami, kdo že jejich spanilou jízdu do první ligy ohrozil.

Přátelé to není sci-fi, ale skutečnost. Vzpomínáte na doby prvoligových Blšan, kdy si renomované kluby včetně slavné Sparty odváželi několika gólové příděly ? Není to zase tak dávno a určitě je mezi vámi ještě mnoho těch, kteří tu dobu pamatují. Chcete, aby se zašlá sláva opět vrátila tak blízko k nám ? Pokud ano, záleží to i na vás. Výsledky, ale i hra, nového mužstva Chmelu dávají velkou naději.

Bojují i hráči z Brazílie, Argentiny, Bulharska

Daří se a za modrožluté barvy v současné době bojují tělem, srdcem i duší takoví borci jako jsou Novotný, Pilař, Svoboda. Na trávník v Blšanech se vrátil oblíbený Rosa, tentokrát v mladším vydání – Antonín Rosa mladší. V obraně jsou další prvoligoví hráči - Jamrich a Zachariáš. Představte si, že za slávu vesnické kopané bojují i hráči z Brazílie, Argentiny, Bulharska.

Celému orchestru diriguje skvěle pan Přemysl Bičovský. Kdo by neznal hráče, který býval mozkem i motorem reprezentačního mužstva a nyní své zkušenosti a vědomosti předává klukům v Blšanech a ordinuje jim náročný a útočný styl hry. Pochopitelně, mužstvo se tvoří za pochodu. Podmínky, zejména finanční nejsou vůbec příznivé. Nemůžeme čekat snadný a blízký návrat mezi elitu. To je zatím nereálné, ale na to aby se v našem regionu hrála kvalitní druhá nejvyšší soutěž v republice, na to klub má.

Přiznám se, že mne hřeje u mého blšanského srdce, když vidím hráče takových jmen a v podstatě z pro nás exotických zemí, jak se rvou,jak makají jak bojují za každý bod. Jak hrdě nosí dres FK Chmel a jak se radují z každého vítězství. Je to příjemný pocit, který ale trochu mizí, když se při zápase rozhlédnu kolem sebe po tribunách. Kde jsou ty tisícové návštěvy? Kam zmizeli fanoušci? Jejich zájem skončil s koncem prvoligové existence?

Možná ano, ale pokud chceme, aby se ta doba vrátila, aby na blšanský stadion opět jezdila Slavia, Liberec, Ostrava, musíme proto něco udělat i my, fanoušci a příznivci fotbalu. Naše přítomnost povzbudí nejen kluky na hřišti, ale ukáže i ostatním, že vrcholová kopaná na vesnici patří a že i tam má svoje místo.

Nezatracujte chmelaře, nevzpomínejte jen na minulou slávu a zkuste pomoci přítomnosti a hlavně budoucnosti klubu. Najděte si zase cestu zpátky do Blšan. Udělejte si příjemné nedělní dopoledne s pivkem, klobáskou, steakem a s dobrým fotbalem. Věřte, že se k nám zase vrací a jedině vy fanouškové, pro které ten fotbal je, ten návrat podpoříte. Letos ještě čtyřikrát vyrazíme fandit. Už 6. května přijede Hradec Králové, rovněž mužstvo s ligovou minulostí. Čeká nás zajímavý souboj a Blšany potřebují vyhrát.