Rozdíl mezi okresním přeborem a 1. B třídou, tedy mezi okresní a krajskou soutěží, poznávají na vlastní kůži fotbalisté Cítolib. V červnu přesvědčivě vyhráli okresní přebor a vybojovali si postup. Jako nováčkové krajské soutěže však utrpěli v novém ročníku už druhou vysokou porážku.

Před týdnem prohráli v Českých Kopistech 1:10 a nyní doma v derby s nedalekými Dobroměřicemi 0:5.

V prvním poločase přitom ještě drželi lichotivé skore 0:1, ale branky začaly padat brzy po přestávce. První gól padl v 19. minutě z penalty nařízené za faul na Daniše. Ten utekl obraně po levé straně, narazil si s Kalejou, dostal se do vápna, kde byl faulován. Penaltu proměnil s přehledem Hasil – 0:1.

Jinak ale první půle nebyla nijak přesvědčivá pro hosty, kteří jsou zkušenější a ostřílenější ve vyšší soutěži. Domácí se sice soustředili pouze na obranu, ale hráči Dobroměřic kazili přihrávky, málo běhali a hráli nepřesně. Střelecké pokusy Šebka, Havelky a Harthana šly mimo branku.

Po přestávce se už obraz hry změnil a začalo i přibývat branek. V 58. Šebek poslal dlouhou přihrávku ze středu hřiště na Harthana, ten utekl obraně a střelou k tyči zvyšoval na 0:2. Hned po rozehrání v 59. hosté znovu získali balon a opět Šebek poslal za obranu přesnou přihrávku na Csonku, který podél golmana dával již na 0:3. V 65. opět Csonka vyslal z 18 metrů slabou střelu na branku, jež proklouzla brankaři mezi prsty – 0:4. Skore uzavřel v 74. roh Šebka, po němž přizvedl hlavou Hasil na zadní tyč, kde ho Kroupa uklidil pod břevno – 0:5.

Z dalších šancí již branka nepadla. Domácí po druhé inkasované brance úplně odpadli a nevytvořili si už žádnou šanci na zkorigování výsledku.

SK Cítoliby – FK Dobroměřice 0:5 (0:1)


Branky: 19. Hasil z penalty, 58. Hartan, 59. a 65. Csonka, 74. Kroupa ŽK: 0:1, ČK: 0:0 rozhodčí: Karasanski - Cébe, Kešner, diváků: 100

Sestava Dobroměřic: Sedláček - Kroupa - L. Radosta (64. Pšigrocký), Smola, Daniš - A.Rus, Havelka, Šebek, Kaleja (46. Csonka) - Hasil, Harthan (80. Jelínek)

Pavel Verner
Libor Želinský