Že každá série jednou skončí, si připomněli fotbalisté Středohoru Dobroměřice na půdě SK Kopisty.

Utkání mělo strhující úvod, neboť hned z prvního útoku po akci Sl. Štrance střílel Hendrych jen do nohou domácího brankáře. Z protiútoku ve 2. minutě se dostal k míči Burský a z otočky dostal Kopisty do vedení. Po rozehře si naběhl na centr Papcun, zpracoval míč a bylo srovnáno.

„Do 20. minuty jsme měli tři výborné příležitosti dostat se do vedení, ale dvakrát Hendrych a Sekula z nich góly nedali,“ kroutil hlavou trenérův asistent Pavel Verner. „V té době bych nevěřil, že bychom tady mohli prohrát…“

Změna stran

Klamu úspěšné série asi podlehli dobroměřičtí hráči, neboť pak nebojovali, jak jsou jejich příznivci zvyklí. A dokonalý obrat nastal po změně stran, kdy domácí zcela ovládli hru. Přesto mohli hosté jít do vedení, neboť míč z rohového kopu Plachého se odrazil od břevna a při další akci nastřelil Papcun tyč.

„Hrozili jsme pak už jen z brejků, jinak se hrálo na naší polovině. A to ještě Sedláček chytil tři jisté góly,“ přiznává Pavel Verner převahu soupeře.

O výsledku rozhodly tři minuty po hodině hry. Nejprve Hegr dovezl skluzem míč do branky hostů a za tři minuty si naběhl za beky kanonýr Lovíček a pečetil výhru Kopist, které se tak dostaly na čtvrté místo před poražené Dobroměřice, které jsou nyní šesté.

Kopisty – Dobroměřice 3:1 (1:1)

Branky: 2. Burský, 60. Hegr, 63. Lovíček – 3. Papcun. Rozhodčí Richter, ŽK 0:3, 60 diváků.

Dobroměřice: Sedláček – Pšigroscký, I. Halíř (69. Antropius), Plachý, Daniš (79. Krebs) – Sekula, A. Havelka, Papcun, Sl. Štranc – Holoch (79. V. Verner), Hendrych.