Přesvědčivým vítězstvím domácího týmu po jeho výborném výkonu v celém zápase skončilo sobotní utkání „3D" v Dobroměřicích. Na den D se proti sobě postavili hráči Dobroměřic a Domoušic v přímém souboji o přední příčky tabulky v krajské soutěži - 1.A třídě.

Domácí hráli v pohodě a o své zasloužené výhře rozhodli už v prvním poločase. V 15. minutě vedli už 2:0 a těsně před přestávkou přidali třetí pojišťující branku. Na obrat, jaký se tento týden podařil hráčům Švédska v kvalifikaci proti Německu, kdy z 0:4 stihli vyrovnat na 4:4, fotbalisté Domoušic neměli síly a ve druhém poločase už se skore neměnilo.

Nástup hostí byl drtivý

První desetiminutovka přitom ale patřila hostům. Zatlačili domácí hráče před jejich pokutové území a vytvořili si několik dobrých příležitostí k zakončení. Domácí obránci v této fázi nestačili na tempo soupeře a několik akcí zastavili jen za cenu faulů, takže za prvních šest minut dostali Dobroměřičtí hned dvě žluté karty.

Po úvodním tlaku hostí ale udeřilo na druhé straně: ve 13. dostal míč na pravé straně do brejku Plachý a krásně technicky přehodil brankáře Šulce – 1:0. Byla to vůbec první šance domácích. Ti však od té chvíle převzali do rukou otěže zápasu, hráli v naprosté euforii a soupeře už nepustili do žádné vážnější příležitosti. O dvě minuty později zvýšil na 2:0 Kroupa jemným dloubnutím míče do sítě po pěkně zahrané standardní situaci. Pojistku přidal ve 43. Holeček hlavou do horního růžku branky a zápas tím byl v podstatě rozhodnut.

Dohrávalo se nervozně

Ve druhém poločase domácí chytře a trpělivě hlídali náskok a soupeře už nepouštěli do mnoha šancí. V 65. Domoušice nevyužily ke snížení ani nepřímý kop pět metrů před brankovou čárou nařízený za chybně zahranou malou domů. Utkání se pak rozkouskovalo a dohrávalo v nervozní atmosféře i kvůli sérii dohadů mezi hráči a rozhodčími, oceněných řadou žlutých karet na obou stranách, ale gólový účet se už neměnil.

Po cenné výhře se Dobroměřice vyhouply na třetí místo tabulky, Domoušice jsou sedmé. V příštím kole další sobotu budou hrát Dobroměřice v Březně u Chomutova a Domoušice přivítají doma Sokol Srbice, který je zatím lídrem soutěže a jeho hráči nasázeli v tomto kole svému soupeři osm branek.

Dobroměřice – Domoušice 3:0 (3:0)

Branky: Plachý, Kroupa, Holeček
Rozhodčí Cvachoušek, žluté karty 4:5, 150 diváků.

Dobroměřice: Cibrik – Havelka, Kaleja, Plachý, Smola, Daniš, Holeček, Kroupa, Šebek, Sanko, Rus.

Domoušice: Šulc – Salyuk, Vondráček, Slušný, Uhlík, Procházka, Lokajíček, Kuncl, Maurer, Barton, Sedláček.