V pátém kole fotbalové krajské I.A třídy přijely v sobotu 20. září do Dobroměřic Postoloprty.

Sousedé ze středu tabulky ze rozešli v okresním derby smírně.

Domácí vstoupili do zápasu velkým tlakem a na prvních dvacet minut přikovali hosty na jejich půlce. Ani přes výrazný tlak se však Dobroměřicím nepodařilo vstřelit branku a jejich slibné příležitosti končily střelami mimo branku brankáře hostí Zajíce. Po 20. minutě se začali osmělovat i hosté a hra se vyrovnala. Odehrávala se však převážně ve středu pole a pozorné obrany nepouštěly útočníky do šancí.

První poločas byl zakončen jedinou šancí hostů. Ve 44. minutě Ondřej Plášil krásnou střelou z přímého kopu ze 20 metrů přestřelil zeď, ale jeho dobře mířenou střelu vytáhl ze šibenice krásným zákrokem jeho jmenovec, domácí brankář Ondřej Liehm.

Jak začal první poločas, tak začal i druhý. Domácí opět vsadili na úvodní nápor a tentokrát se jim to málem vyplatilo. V 51. minutě se v pokutovém území hostů uvolnil domácí kanonýr Tomáš Kroupa. Tvrdou střelou překonal brankáře Zajíce, ale chybělo mu střelecké štěstí. Jeho střela se odrazila od pravé tyče do levé a pak ven z branky, kde už hostující obránci uklidili míč do bezpečí. A opět zafungovalo staré pravidlo „nedáš, dostaneš“.

V 55. minutě vypíchl míč nedůraznému obránci Aleši Rusovi Ondřej Plášil a své sólo z poloviny hřiště zakončil přesnou střelou k tyči a hosté šli do vedení 0 : 1. Obdržená branka domácí vyloženě deprimovala a několik minut po jejím obdržení se nedokázali vzchopit ke kloudnější akci. Postoloprtům zato narostla křídla a několikrát ohrozili branku domácích, ale i jim chyběl v koncovce potřebný klid.

V 65. minutě se dočkali zasloužené vyrovnávací branky i domácí. Jiří Holoch vnikl nebojácně do šestnáctky hostů, kde ho zastavil faulem David Pokorný a kapitán Dobroměřic Josef Plachý nedal z penalty Michalovi Zajícovi šanci. Ke konci zápasu měli více ze hry hosté z Postoloprt, ale výraznější šanci si nepřipravily. Naopak ve druhé minutě nastavení pohrdl třemi body pro Dobroměřice Tomáš Kroupa, jehož hlavička ve vyložené pozici minula branku hostí. Utkání tak skončilo zaslouženou a spravedlivou dělbou bodů.

Dobroměřice – Postoloprty 1:1 (0:0)

Branky: 66. Plachý (p.k.) – 55. Plášil, rozhodčí: Aksamit, ŽK 2:3, ČK 0:1, 160 diváků

Dobroměřice: Liehm – A. Rus, Plachý, S. Štranc (27. Daniš)–Krupka, Csonka, Papcun, Holoch – Kroupa, Pšigrocký (66. Halíř), Hendrych

Postoloprty: Zajíc – D. Fridrich – Holoch, Pokorný, Švigár – Lokajíček, Fleischman, Plášil, Richter (56. Hetzendorf) – A. Fridrich, Hájek (77. Šubrt)

Miroslav Solar