Fotbalisté Dobroměřic si připsali další tři body do tabulky I.A třídy, když v sobotu 27. dubna doma zdolali tým ze dna tabulky - Spořice. Dobroměřice jsou třetí, ale papírové předpoklady se nevyplnily. Spořice byly hodně rovnocenný soupeř, v některých fázích i lepší. Domácí ale bojovali v pěkném utkání až do konce a trochu se štěstím vyhráli.

V první půli si oba celky vytvořili několik příležitostí, tu největší za domácí nedal po samostatné akci Kroupa. Ve druhém poločase se dál hrál kvalitní zápas. V 66. minutě po pěkné kombinaci nastřelili hosté břevno, to samé se o tři minuty později „povedlo" po dlouhé přihrávce Reha na druhé straně Šebkovi. Domácí bojovali a v závěru se dočkali. Po rohovém kopu Plachého se v 80. minutě trefil hlavou Kroupa. V 88. vystihl přihrávku brankáře Harthan a do prázdné brány zvýšil na 2:0.

V závěru dostal červenou kartu Kubík, který skluzem „zajel" do domácího brankáře Sedláčka, který už měl míč ve své moci. „Byl to kvalitní zápas, ve kterém měli hosté o něco více ze hry. Naši kluci ale bojovali až do konce a byli jsme za to odměněni třemi body. Divákům se musel zápas líbit," zhodnotil utkání Pavel Verner, manažer FK Dobroměřice.

Dobroměřice – Spořice 2:0 (0:0)

Branky: Kroupa, Harthan; Rozhodčí Novotný; ŽK 3:2; ČK 0:1 (Kubík); 80 diváků

Středohor Dobroměřice: Sedláček – Kroupa – Kaleja, Plachý, Holeček – Sanko, Papcun, Havelka, Šebek – Pšigrocký (65. Reh), Harthan (89. Daniš)