Důležité vítězství si v boji o záchranu v 1.A třídě si připsali fotbalisté SK Domoušice, když v derby zaslouženě porazili poslední Ćernčice rozdílem třídy.

Hosté se pouze v úvodu zásluhou Dubského a Oppenauera dostali k ohrožení domácího gólmana Šulce.

Domoušičtí poté zcela opanovali hřiště zásluhou zkušených hráčů France, Maliňáka a Kosinského a gólové šance vyráběli jako na běžícím páse. Štádlík třikrát postupoval sám na Podlašeckého, ani jednou jej však nepřekonal. Prokeš po centru Stanislava netrefil prázdnou branku.

Po půlhodině hry se Stanislav přehnal okolo D. Lauricha, jeho prudkou ránu Podlašecký pouze vyškrábnul na břevno a míč se odrazil na brankovou čáru. Sudí Chytil na pokyn asistenta tento sporný gól uznal.

Podlašeckého čáry nestačily

I v druhé půli se útoky valily na hostující bránu, Podlašecký doslova čaroval, ale proti střele Štádlíka po akci Kosinského v 55. byl bezmocný. Osud zápasu se rozhodl po hodině hry. Po faulu Novotného na Halíře zahrával kapitán hostů Dubský penaltu, ale domácí gólman Šulc jeho ránu vyrazil a z následného protiútoku Stanislav po nezištné přihrávce Štádlíka zvýšil na třígólový rozdíl.

Hosté protestovali proti předčasnému vběhnutí domácího hráče do pokutového území při zahrávání penalty, dosáhli pouze červené karty pro Hrdličku. Ještě v téže minutě Laurich dostal druhou žlutou a musel též do šaten. V devíti lidech se hosté již k ničemu nedostali, zkušenější Domoušice si s přehledem vedení ohlídaly.

S. Domoušice - SK Černčice 3:0 (1:0)

Branky: 30. a 62. Stanislav 55. L. Štádlík. Před stovkou diváků rozhodoval Chytil, ČK 0:2 Hrdlička a D. Laurich.

SK Černčice: Podlašecký - Dubský - D. Laurich, Švec, Kitler - Halíř, Bradáč, Růžička, Dubecký - Oppenauer, Hrdlička. Střídal Jandera

Sokol Domoušice: L. Šulc - Franc - Prokeš, Novotný, Chlouba - Matějka, Maliňák, Kosinský, Vrba - L. Štádlík, Stanislav. Střídali M. Šulc a Rückl

Vladimír Balun