Starší dorostenci Slavoje Žatec se v sobotu 22. listopadu postarali o premiérové utkání na novém hřišti s umělou trávou, které v minulých měsících vyrostlo na levém břehu řeky Ohře u lávky. A premiéra to byla úspěšná. Slavoj porazil v dohrávaném utkání krajské I. třídy Krupku.

Do klubové kroniky se navždy zapsal dorostenec Filip Klinec, který vstřelil první branku na tomto hřišti v mistrovském utkání. V sestavě Žatce chybělo několik hráčů (například Hotěk, Solčáni, Nekolný). S týmem už nebyl prozatímní trenér Karel Šidlof, se kterým Slavoj v týdnu ukončil spolupráci. Dočasně tak družstvo vedl sekretář klubu Pavel Maňák.

V utkání měli určitě výhodu hosté z Krupky, neboť jsou na umělou trávu zvyklí. Původně se mělo hrát v sobotu v Libočanech, tamní hřiště je ale podmáčené. Žatečtí hráči se pomalu snažili přizpůsobit umělé trávě, z jejich strany byla vidět řada nepřesností v rozehrávce. Přišla ale nakonec řada zahozených příležitostí. Některé, třeba Kozlíka, Klince nebo Čonky, lze označit jak vysloveně gólové. Na druhé straně některé dobré šance hostů zlikvidoval pozorný Hodina v domácí brance.

Do druhého poločasu nastoupili domácí se zvýšeným úsilím. Zejména se rozehrál J. Hynek, který pro své spoluhráče připravoval brankové příležitosti. Sám z rohu dvakrát trefil břevno. Nakonec se domácím podařilo utkání zvládnout do vítězného konce, když nejdříve F. Klinec hlavou vstřelil první branku a druhou po pěkné kombinaci přidal J. Šimeček. Hosté sice snížili, ale P. Svoboda pečetil vítězství.

Žatec - Krupka 3:1 (0:0)

Slavoj Žatec: Hodina - Šimeček, Bizík, Weinhauer, Svoboda A. - Svoboda P. - Kozlík, Hynek J., Šmejc - Klinec F., Provazník J.
Postupné střídání: Čonka, Sivák, Štanc, Jamnický, Kubík, Krahe,

Žatecký Slavoj chce během přestávky umělou trávu využívat pro zimní turnaje mužů a starších žáků, v plánu jsou také přípravné zápasy. V příštím roce by se mělo u hřiště vybudovat ještě umělé osvětlení, aby se na něm mohlo hrát během zimy i později odpoledne.

Fotbalová tabulka