Horký poslední červencový den nesvědčil střelcům v sobotním fotbalovém turnaji 8. ročníku mikroregionu, který pořádal Sokol Holedeč pro osm obcí.

Do jeho stánku však přijelo jen šest týmů, když spolehliví pořadatelé marně čekali mužstva Libočan a Měcholup.

Ve dvou tříčlenných skupinách se tak odehrálo dohromady šest utkání (na 2x15 minut), z nichž čtyři skončila bez branek! O postupu proto rozhodovaly dodatečné pokutové kopy, které zvládli nejlépe Staňkovičtí. „To je umění, vyhrát turnaj bez jediného vítězství ve hře a postoupit do finále bez vstřelené branky,“ smál se nejstarší aktivní hráč turnaje, skoro už 64letý, Zdeněk Soběslav ze Staňkovic.

Jeho mužstvo mělo štěstí, že se brankář Jíra vyznamenal už v klíčovém zápase Lenešice – Staňkovice 0:0, když těsně před koncem řádné hrací doby chytil Lenešickým penaltu. Těm čelil po každém utkání včetně finálového Staňkovice – Výškov 1:1. Zlikvidoval totiž rozhodující penaltu v rozstřelu. Staňkovičtí teprve až ve finále vstřelili svůj jediný turnajový gól ze hry, jehož autorem byl talentovaný mladík Dominik Charvát. V utkání o 3. místo domácí tým Holedeče podcenil houževnaté Libořice, a vyhrál jen zásluhou pokutového kopu Davida Harvánka 1:0.

Teprve ve svém posledním utkání hraném o 5. místo předvedlo mužstvo Lenešic střeleckou potenci a přehrálo mužstvo Blažimi jasně 6:0.

„Hráli nejlepší fotbal a skončili až předposlední,“ řekl na adresu Lenešic rozhodčí Jan Jurečka. Jeho kolegy byli Rudi Hofmann ml. a Karel Sluka. Pohár a věcné ceny předával nestor holedečského fotbalu Jan Dienelt.

ŽATECKÝ A LOUNSKÝ DENÍK JE NA FACEBOOKU! STAŇTE SE FANOUŠKEM!