Fotbalovým klubům z okresu Louny se v sobotu 30. dubna v krajských soutěžích moc nedařilo. Spokojeni mohou být v Postoloprtech, které se vrátily do čela 1.B třídy.

Ani jeden ze dvou zástupců okresu Louny v krajském přeboru, kteří hráli své zápasy v sobotu, body z venkovních hřišť nevezou. Blšany i Louny prohrály.

Blšany prohrály v Lovosicích, když jedinou branku zápasu dal Marek Faust. Louny podlehly v Horním Jiřetíně po gólech Kešnera a Vrány 2:0. Pro obě družstva prohry znamenají pád v tabulce krajského přeboru.

V 1.A třídě Domoušice pokračují ve špatných jarních výsledcích, tentokrát doma prohrály s posledními Kopisty 1:2 a začíná nad nimi viset hrozba sestupu. Domácí nebyli v zápase horším celkem, ale nedaří se jim dostávat se do šancí. Jedinou branku Domoušic dal z pokutového kopu Schlenz, když vyrovnával na 1:1. Hosté ale vytěžili z minima maximum. Domácí si jednu branku dali sami, když si obránce srazil do sítě střelu, jež skončila na tyči. Druhou branku za hosty vstřelil Viktora. Domácí Mauer neproměnil pokutový kop.

Fotbalisté Kryr v sobotu v Oldřichově nenastoupili, neboť osm hráčů postihla střevní viróza. Zápas byl kvůli tomu odložen na 17. května.

V zápasech 1.B třídy zaujala přestřelka v derby v Lenešicích, kde vyhrály Postoloprty 6:4 po poločasovém výsledku 5:2. Postoloprty se tak vrátily do čela 1.B třídy, neboť Baník Březenecká Chomutov jen remizoval 2:2 na hřišti Blažimi. V poločase přitom domácí vedli 2:0.

Slavoj Žatec B porazil v průměrném utkání 1.FC Spořice 2:0 (1:0), když jeho branky dali Havelka a Kouba, který tečoval střelu Hynka z trestného kopu.

Fotbalisté Tuchořic prohráli doma s SKP Kadaň 0:3. Ačkoliv tomu výsledek nenapovídá, hra byla celkem vyrovnaná. Hosté měli ale víc šancí, které dokázali proměnit. Domácí si jich vytvořili jen minimum, neproměnili žádnou.

Sestava Tuchořic: Spodniak – Benda, Ševčík, Žďárský, Krupička – Valenta, Holák, Pohorelec ml., Schmied – Orsag, Holan.