Po měsíční přestávce, kdy fotbalistům FK Louny A unikla definitivně poslední šance na postup do krajského přeboru v posledním utkání, se v úterý 14. července poprvé sešli na tréninku, kde první trenér Jan Fichtner přivítal 22 hráčů.

Byl mezi nimi i kádr B mužstva, které se naopak zachránilo zázračně díky jedinému vstřelenému gólu navíc na úkor Unionu Děčín.

„Zatím tady chybí asi deset lidí, ať už kvůli dovoleným nebo práci,“ říká předseda FK Louny Pavel Domecký. „Zatím budou trénovat společně A i B pod vedením pana Fichtnera.“ Trenér má nadále oba své asistenty, Sadila a Holatu, vedoucím týmu je František Pavlas. Změna nastává u B mužtva, kde sice zůstává asistnetem Pelcman a vedoucím Kalivoda, ale trenérskou roli převzal Jan Klonfar. „Z dorostu přichází sedm hráčů do mužů, proto jde s nimi i trenér Honza Klofar,“ zdůvodňuje rozhodnutí předseda. „Dosavadní trenér Bořík Dubský je pracovně tak vytížen, že jsme ho uvolnili z funkce.“

U dorostu tak zůstává trenérem druhý z trenérské dvojice Jiří Hora.

Louny budou asi hledat nového kapitána

Na úterním tréninku chyběl Pavel Procházka, který si patrně hledá jiné angažmá. Zdravotní pauzu si dal brankář Špacír pro bolavá záda, podle očekávání nepřišel Lazarik, který vynechával přípravu ještě v jarní sezoně. Lounští patrně budou hledat nového kapitána, neboť vytížený Karel Hasil pravděpodobně s mužstvem na podzim nezahájí sezonu. „Posily jsme nehledali, jen jsme kontaktovali Vráťu Havlíka z Litvínova, který nepřihlásil B tým. Vypadá to ale, že tam dají přednost posílení jednoho z předních soupeřů, Horního Jiřetína. Chtěli bychom vyzkoušet uzdraveného Milana Lauricha z Domoušic a získat černčického Baňku, který hrával v roudnickém dorostu,“ doplnil první informace k probouzející se sezoně P. Domecký.

Na letní přípravné období mají Louny připraven program přátelských zápasů. První sehrají už tuto neděli 19. 7., kdy přivítají účastníka 1.B třídy Sokol Lenešice. Hrát se bude buď v aleji za cyklistickým stadionem, nebo na umělce. Doma nastoupí Louny i za týden v neděli 26. 7. doma s FK Vraný (I.A třída).

Ve středu 29. 7. pojedou Lounští na AFK LoKo Chomutov (KP) a v neděli 2. srpna do Lovosic (KP). V sobotu 8. 8. jede B mužstvo na turnaj na FK Zichovec a v neděli 9. 8. FK přivítá Krupku (I.A třída). V sobotu 15. 8. pojedou ke generálce na soutěž v Pokraticích (I.A třída).

K premiéře v novém ročníku 1.A třídy nastoupí FK Louny doma 23. srpna, kdy od 17 hodin hostí Strupčice.

Béčko vstoupí do soutěže o den dříve 22. 8., kdy cestuje do Libočan, kde na ně čeká Slavoj Žatec B.