Na podzim překvapily Louny všechny. Fanoušky, soupeře, asi i sebe. Po excelentní jízdě jim patřilo po podzimní části nejvyšší krajské soutěže první místo.

Jenže pak přišlo jarní vystřízlivění. Mizerná střelecká muška, zbytečné ztráty, nepomohla ani výměna trenéra.

Jarní propad může Louny mrzet o to více, že letos došlo trochu nečekaně k reorganizaci soutěží a z krajského přeboru tak nakonec šly do divize tři týmy. Podzimní lídr nakonec na postupové místo ztratil jen pět bodů. Louny dohrály sedmé.

„Po prvním místě na podzim je pro nás samozřejmě sedmé místo dost velkým zklamáním. Není to ale žádná tragédie, musíme si pořád připomínat, že jsme byli nováčkem, ale řekli jsme si, že to mohlo být určitě lepší,“ hodnotí sezonu s odstupem několika týdnů Pavel Domecký, předseda FK Louny. „Nad postupem jsme nepřemýšleli, jaro nám vůbec nevyšlo. Souš prošla jarem excelentně. A že nakonec postoupí tři týmy, to nikdo nevěděl,“ pokračoval.

Louny nakonec nasbíraly 45 bodů. Dvanáctkrát vyhrály, devětkrát remizovaly a devětkrát prohrály.

„Na jaře měli naši fotbalisté mizernou koncovku, neproměňovali jsme šance, prohrávali nebo remizovali jsme i v zápasech, kde jsme byli lepší,“ rozebírá jarní neúspěch Domecký. V sezoně dostalo v Lounech šanci 22 fotbalistů. Na jejich lavičce začal úspěšně Karel Šidlof, po špatném jarním startu ho ale nahradil Petr Jantoš. „Odešel nám také jeden z klíčových hráčů, Karla Hasila se nám nepodařilo na jaře nahradit. Hráči si také stěžovali na špatnou fyzickou připravenost,“ pokračuje.

Podle něj mrzí hlavně body odevzdané Žatci, kdy Louny inkasovaly po dvou standardních situacích. Blšany pak také Lounům sebraly body, proti poslední Modré nedokázali lounští fotbalisté také udržet vedení. „To všechno se nakonec sečetlo, body nám v závěru chyběly,“ myslí si Domecký.

Nejlepší střelci Loun sezony 2010/2011:

14 branek Michal Lesniak
7 Karel Hasil
3 Marcel Stanislav a Jakub Suchý
2 Daniel Podroužek a František Lazarik


Přípravu na další ročník krajského přeboru začínají Louny právě dnes. Tým povede v příští sezoně opět Petr Jantoš, asistentem bude Martin Sadil. V plánu mají Louny už teď pět přátelských duelů, sezonu startují 13. srpna ve Strupčicích, doma se premiérově představí o týden později a hned v derby s týmem Kryr. „Cílem pro příští sezonu je špička krajského přeboru. Rádi bychom útočili na první až čtvrté místo,“ představuje ambiciozní plán lounský předseda klubu.

A co kádr? Zůstane pohromadě? Po některých postupech do divize a krajského přeboru bude o kvalitní fotbalisty v regionu zájem. „Uvidíme, vše je zatím v jednání, nikdo ale zatím nepřišel s tím, že by chtěl odejít. Sestava by tak měla zůstat podobná, jednáme o příchodu několika hráčů. Potřebujeme ještě posílit, problémy jsme měli hlavně v útoku,“ dodal pro Deník Pavel Domecký.