Po třech prohrách se konečně lounským fotbalistům podařilo v divizi „urvat" body. Doma porazili Lovosice 2:1 po penaltovém rozstřelu, ze hry i při penaltách byl úspěšný Matyáš. Kromě prvních bodů těší lounské fanoušky také herní zlepšení týmu.

Louny, které v prvních třech prohraných zápasech předváděly až příliš bojácný a nervozní fotbal, začaly proti Lovosicím vystrkovat růžky a ukázaly, že fotbal jejich hráči nezapomněli. Zlepšujeme se, ale pořád to není ono, zní aktuálně z lounské kabiny.

„Proti Lovosicím to byl hodně těžký zápas. Lovosice je tým vycházející ze zodpovědné, organizované obrany a trpělivě čekající na chybu soupeře, kterou dokáže potrestat. Věděli jsme, že nebudou nijak aktivní a že bude čas na postupnou kombinaci. Bohužel nás stále brzdí pomalejší přechodová fáze. Směrem dopředu to stále není dostatečně rychlé a hlavně přesné. V defenzivě se zlepšujeme, ale i tam jsou rezervy - hlavně v taktickém řešení herních situací," upozorňuje na rezervy svého týmu lounský kouč Pavel Schettl.

Se střelbou by měl pomoci Bednář

Lounům se zatím nedaří střílet branky. Trefují se prozatím jen z pokutových kopů. Ve druhém kole Jamrich proti Neratovicím, nyní proti Lovosicím Matyáš. Pokud chtějí další body přidávat, budou muset střeleckou potenci, hlavně ze hry, zlepšit. Pomoci by měl zkušený Martin Bednář, který přišel ze Žatce. Proti Lovosicím se lounští fotbalisté dostali do několika slibných šancí, což je pozitivní posun oproti prvním třem duelům. Musí ale také začít proměňovat a ještě více tvořit, nebát se hrát, více aktivní musí být záloha.

Lounští funkcionáři po duelu s Lovosicemi musí ale také řešit jednu velkou nepříjemnost. Podzimní sezona skončila pro brankařskou jedničku Jakuba Pokorného.

Ve 49. minutě sice Pokorný kryl samostatný nájezd lovosického Fausta, ten ale do lounského golmana „zajel" velmi ostře a Pokorný byl dlouhé minuty ošetřován. Chvilku ještě sice zkoušel hrát, měl ale viditelné potíže i s chůzí, o chytání nemohla být ani řeč. Nakonec tak musel být v 56. minutě střídán, v zápase nemohl kvůli zranění nohy dál pokračovat. Po vyšetření se potvrdila zlomenina lýtkové kosti. „Bohužel, zisk dvou bodů kalí vážné zranění Jakuba Pokorného po zákroku hostujícího útočníka, po němž se měla udělit červená karta. V tomto případě shovívavost hlavního arbitra nechápu, za jaký zákrok už chce vylučovat. Na jedné straně náš hráč po odpískání chytne míč, za vteřinu ho skoro na stejném místě položí a dostane stejný trest jako soupeřův hráč za zlomení nohy. Tohle se musí trestat zákazem na několik zápasů," rozčiluje se Pavel Schettl.