„To byla ale bída, na to se nedalo koukat," zaznělo z úst několik fanoušků Děčína na adresu vlastních hráčů po těsné prohře Junioru. Svěřenci trenéra Pavla Horáčka doma nestačili na Louny a jsou velmi blízko baráži o udržení v krajském přeboru. Naopak Louny se díky výhře posunuly v tabulce na deváté místo. „Celkově to byl vyrovnaný zápas, soupeři se povedla jedna akce. Nám se ale nedařilo vůbec nic," sklesle pravil děčínský kormidelník.

O výsledku se rozhodlo v prvním poločase. Louny zahrávaly rohový kop, míč se odrazil k Zelinkovi a zkušený hostující záložník se trefil výstavně. „Bylo to hezké, takhle už to asi v životě netrefí," kroutil hlavou Horáček.

Děčín šance neměl

Na domácích byla vidět nervozita, Děčín se do vyložené šance za celý zápas ani nedostal. „Měli jsme tam jen pár náznaků, ale čistá gólová příležitost tam nebyla. V základní sestavě byli tři dorostenci, chybějící zkušenosti se pak mohou projevit. Louny to v závěru u rohového praporku doslova ukopaly," přiznal Horáček.

Před posledním kolem tak Junior spadl na třináctou příčku znamenající baráž o udržení v soutěži. Naopak Louny se vyhouply na devátou příčku v tabulce. Po 29. kole mají Louny jedenačtyřicet bodů, osmé Neštěmice mají o tři body více. sedmé Blšany mají o čtyři body více. Stejně jako Louny má desátá Modrá, a jedenácté Modlany. Kadaň na dvanácté příčce má o bod méně.

Ve třicátém kole přivítají fotbalisté Loun doma pátý Litvínov. Hrát by se mělo v Lounech v sobotu 14. června od 17 hodin.

Děčín - Louny 0:1 (0:1)

Branka: Zelinka

Rozhodčí J. Zubr. ŽK 3:4, 100 diváků

Fotbalová tabulka