Sen lounských fotbalistů se proměnil ve skutečnost. V Lounech se příští sezonu bude hrát divize. Fotbalisté uhájili nakonec druhé místo a shodou okolností letos postupují z krajského přeboru dva celky.

„Ano, jsme divizní," potvrdil radostnou zprávu Deníku Pavel Domecký, předseda FK Seko Louny. Louny budou zařazeny do divizní skupiny B, ze které naopak po letošní protrápené sezoně sestupuje Žatec.

Lounským fotbalistům se splnil sen a září štěstím. Po vysokém vítězství doma v posledním zápase sezony nad Juniorem Děčín 7:1 bylo jasné, že Louny skončí v krajském přeboru druhé. A čekaly, jak se situace ohledně postupových míst vyvine. Nakonec jdou nahoru společně s prvním Litvínovem. „Skvělá sezona. Suprová. Vyhrávali jsme, dařilo se a nakonec se nám splnilo i přání o postupu do divize," raduje se Pavel Domecký.

Devatenáct výher, pět remíz, šest proher

Fotbalisté Loun v sezoně pod vedením kouče Pavla Schettla devatenáctkrát v krajském přeboru vyhráli, pětkrát remizovali v základní hrací době a šestkrát prohráli. Na lídra z Litvínova ztratili sedm bodů, ale druhé místo nakonec před Modlany, které měly také po sezoně čtyřiašedesát bodů, uhájili. „Pár zaváhání jsme sice měli, některá utkání, která jsme měli vyhrát jsme ztratili, vše nakonec ale dobře dopadlo. Ztráty jsme nakonec dohnali jinde," pokračoval v hodnocení sezony lounský předseda.

Louny se v uplynulé sezoně představily se skvělou obranou, ve třiceti duelech inkasovaly pouze osmadvacetkrát, což je nejméně v soutěži. Naopak trochu je trápila efektivita v ofenzivě. S tou se ale střelci Loun potýkají dlouhodobě, také letos si pravidelně v zápasech vytvářeli celou řadu šancí, s jejich proměňováním měli ale někdy problémy. Louny nakonec v sezoně nastřílely sedmdesát tři branek, výrazně pomohla poslední vysoká vítězství, což je řadí na pátou příčku v tabulce efektivity.

Až skončí oslavy a zasloužený odpočinek, začnou se lounští fotbalisté už ale připravovat také na divizi. Jaké mají plány a zůstane kádr pohromadě? Zůstat by měl úspěšný trenér Pavel Schettl. Také na něm bude výběr případných posil. Louny by ale dál chtěly sázet hlavně na hráče, kteří si divizi „vykopali" „Žádné převratné změny určitě nechystáme. Hlavně chceme udržet současný kádr, udržet i hráče, kteří jsou u nás na hostování. Budovali jsme tento kádr dlouhodobě a určitě zůstane. Nějaké posily pro divizi bychom ale určitě rádi, zatím uvažujeme zhruba o třech fotbalistech. Na jména je ale ještě příliš brzy," dodal pro Deník Pavel Domecký.

Fotbalová tabulka