Na trávníku se po zimní přestávce lounští fotbalisté sejdou sice až 11. ledna, už teď je ale v klubu pořádně rušno. Za špatnou náladu může umístění po podzimu, s desátým místem v krajském přeboru není nikdo spokojený, na jaře chtějí Louny stoupat vzhůru tabulkou.

„S desátým místem po podzimu nemůžeme být ani trochu spokojení, vůbec. Je to špatné. Před jarem budeme dělat velké změny v kádru," hřímá předseda FK Louny Pavel Domecký pár dní před startem jarní přípravy.

Končí Watzka a Haviar

Na jaře už určitě za Louny nebude hrát Watzka. „Měl příliš vysoké nároky," komentoval jeho odchod Domecký. Konec Watzky ale může přinést Lounům velké problémy. Watzka byl totiž nejlepším střelcem Loun, nasázel deset branek. A právě se zakončením mají lounští fotbalisté dlouhodobě největší problémy, další střelce marně hledají. „Chybět nám Watzka asi bude, gólů střílel hodně, ale musíme se poohlédnout po náhradě. Věříme, že nějakého střelce objevíme," je optimistou lounský funkcionář.

Právě problém s koncovkou trápí Louny už dlouho. Většinou jsou v utkáních krajského přeboru lepším týmem, soupeře přehrávají, ale chybí jim důraz v zakončení. „Hrají výborně jen od vápna k vápnu," říkají často diváci na lounském stadionu.

Právě koncovku měl zlepšit exligista Radek Divecký, který do Loun přišel na podzim. Příliš se mu ale nevedlo, několik gólů přesto dal. „S Radkem ještě jednáme o jeho dalším působení u nás, uvidíme," pokračoval Domecký. „Z podzimního kádru pak ještě odešel Haviar," zkompletoval nejdůležitější změny lounský předseda. Další důležité stavební kameny, hlavně lounské zálohy, by měly podle Domeckého zůstat, hostování dál trvá Zelinkovi i Trupovi.

O posilách se jedná

A kdo do Loun přijde? Zatím žádné jméno není úplně jisté, stále se jedná. „Máme zájem o čtyři kluky, uvidíme, jaké přestupy se povedou. Určitě chceme kvalitní hráče, kteří nám pomohou cestou vzhůru v tabulce. Také musíme hledat střelce," ví v Lounech. „Máme rozjednaný návrat Jamricha z Mostu. Zkoušet budeme například také Rohlíčka z Libochovic nebo Pantryho z Kozlů," pokračoval Domecký.

A cíle Loun pro jarní část? „Určitě musíme nahoru. Chceme skončit do čtvrtého místa," věří lounský předseda. Lounští fotbalisté jsou přitom zatím desátí v krajském přeboru, mají na svém kontě dvacet bodů. Šest zápasů vyhráli, dvakrát remizovali a sedmkrát odešli poraženi. Často ale zcela zbytečně, zápas měli dobře rozehraný nebo v něm měli převahu, nedokázali jej ale dovést do vítězného konce. Tabulku krajského přeboru vede Štětí.

Přípravu zahájí Louny 11. ledna na domácí umělé trávě. K přípravným zápasům bude tým jezdit do Prahy na turnaj, který se bude hrát na umělé trávě Aritmy. Zatím je v plánu osm zápasů s kvalitními týmy hlavně z pražského přeboru a tamní A třídy (Krč, Hostouň, Zličín, Slivenec, Velká Dobrá, Bílá Hora, Aritma). Na turnaji Louny odstartují už 12. ledna zápasem s Krčí.

Fotbalová tabulka