Břevno, tyčka z pokutového kopu a nervy na pochodu. Tak vypadala v sobotu snaha lounských fotbalistů o postup do krajského přeboru. V souboji s prvním Horním Jiřetínem byli nakonec šťastnější hosté, Louny budou čekat, jestli někdo soutěž neodřekne.

Nadprůměrná návštěva se přišla v sobotu na lounský fotbalový stadion podívat na přímý souboj o postup z I.A třídy.

Druhé Louny, které se netajily ambicemi na postup, přivítaly první Horní Jiřetín. Největší šanci prvního poločasu měl lounský Václav Suchý. Ve 23. minutě naskočil na centr kapitána Hasila, trefil ale jen břevno.

„V prvním poločase jsme měli mírnou převahu, čtyři gólové šance, nedařilo se nám je ale proměňovat. Škoda, tam se mohlo rozhodnout,“ řekl po utkání předseda FK Louny Pavel Domecký.

Jeden zásah stačil

Rozhodující moment přišel v 64. minutě. Lounští obránci nepodrželi míč, Horní Jiřetín rychle rozjel útok a i když Špacír dokázal první hlavičku ještě vyrazit, na druhou Novotného už byl krátký.

Louny měly v 71. minutě obrovskou možnost alespoň na srovnání skore, když rozhodčí odpískal po faulu na Hasila pokutový kop. Míč si postavil Jakub Suchý, poslal ho ale jen na tyč.

Potvrdilo se to, čeho se domácí funkcionáři obávali už před zápasem. Lounskému celku chybí zkušenosti z takto vypjatých utkání. „Kluci byli hodně nervózní, šance si dokázali vypracovat, ale v závěrečné fázi vždy zvolili špatné řešení. Máme mladý celek a zkušenosti nám ještě chybí,“ ví Pavel Domecký.

Šanci na zvrat měl ještě Marcel Stanislav, ale i jeho pokusy zneškodnil dobře chytající hostující Šuber.

V samotném závěru utkání, v 88. minutě už neudržel nervy na uzdě domácí Domecký a za zakopnutí míče dostal druhou žlutou kartu a následně i červenou.

„Je to škoda, šance na postup byla velká,“ litoval po zápase Domecký.

Louny – Horní Jiřetín 0:1 (0:0)

Branka: 64. Novotný

Rozhodčí Javorek, 650 diváků, ŽK 3:5, ČK 1:0 (88. Domecký)

Sestava Loun: Špacír – Knotek, V. Suchý, Domecký, Střelec – J. Suchý, Slušný, Španihel, Procházka – Hasil, Stanislav (střídali Müller, Kouba, Lazarik)