Fotbalisté Loun vstoupili do nové sezony krajského přeboru dobře, na svém hřišti v sobotu 23. srpna odpoledne porazili Modlany. Výhra se ale nerodila lehce.

Hlavně v první půli se domácí jen těžko prosazovali do větších šancí, jejich kombinace vázla. Hosté byli aktivní, dopředu hráli přes robustního Karlíka a vytvářeli si šance. Domácí se ale přece jen dočkali, když skóre otevřel hlavou Karel Krejčík.

Tři body vystřelil Marek Říha

Ve druhé půli už byla hra domácích lepší, paradoxně ale přišlo vyrovnání na 1:1. Doležal poslal dlouhý míč a Vavřinec se z první trefil k bližší tyči Pokorného brány. Vytoužených tří bodů se domácí přece jen dočkali, ze závaru po rohu se nadvakrát trefil Marek Říha. V závěru zápasu hosté ve snaze vyrovnat více otevřeli hru, ale byli to domácí, kteří si vytvářeli šance po rychlých protiútocích. Další gól však nepřidali.

„V naší základní sestavě nastoupilo pět nových hráčů. Vokurka, Krejčík a všichni tři útočníci Petržílka, Vodička a Lazarik. V prvním poločase se nám kombinace proto nedařila, trochu jsem to ale čekal. V druhé půli se to zlepšilo, zpevnila se i naše obrana. Jen škoda, že jsme pak nedali gólů více, šance na to jsme měli," zhodnotil utkání Pavel Schettl, trenér Loun.

Louny – Modlany 2:1 (1:0)

Branky: Krejčík, Říha – Vavřinec; Rozhodčí Prágl; ŽK 5:5; 180 diváků

FK Louny: Pokorný – Vokurka, Říha, Jamrich – J. Suchý, Zelinka (85. Baňka), Trup, Krejčík – Petržílka (82. Pecinka), Vodička, Lazarik (79. Papežík)