Bez problémů, v pohodě, s přehledem. Louny v devátém kole krajského přeboru přejely poslední Modlany, daly šest branek a jsou tak stále v kontaktu s prvními Hrobcemi. „Tentokrát to byla jasná výhra, mrzí mě jen výpadek v začátku druhé půle. Po čtvrté brance bylo definitivně rozhodnuto," usmíval se po vítězném duelu lounské trenér Pavel Schettl.

Modlany, které dosud jen jedinkrát bodovaly, tahaly za kratší konec hned od úvodního hvizdu i v Lounech. Domácí se už ve třetí minutě ujali vedení. Krejčík zahrával roh a ve zmatku před brankou hostů se nejlépe zorientoval Jakub Suchý - 1:0.

Převaha Loun

Další několik příležitostí Loun sice gólem neskončilo, už ve 31. to ale bylo 2:0. To po pravé straně šikovně pronikl Filip Schettl a jeho pobídku přesně využil Vojtěch Trup. Za další tři minuty se zhruba dvě stovky fandů v Lounech radovaly znovu. Petr Vokurka dal balon středem na Lesniaka a ten se trefil už potřinácté v letošním ročníku krajského přeboru - 3:0.

Do konce první půle už se skore neměnilo, i přesto, že domácí měli ještě několik dalších šancí. Žádnou ale nezakončili přesně.

Hosté se na chvilku „probudili" na začátku druhé části. Byla to vlastně jediný moment v utkání, který jim vyšel. V 50. minutě zakončil úspěšně rychlý protiútok zkušený Aleš Pikl - 3:1.

Louny ale rychle odpověděly. V 60. atakoval defenzivu Modlan nebezpečně Lesniak, zakončoval už podruhé v utkání Trup - 4:1. Vzápětí se musel vyznamenat Jakub Pokorný v domácí svatyni, pohotovým zákrokem ale šanci hostů zlikvidoval. Poté zase na dlouho útok Modlan „usnul".

V 70. pak vyslal dlouhý balon domácí Krejčík, našel Zíchu, který se od autové čáry uvolnil, zacentroval a našel Filipa Schettla - 5:1. Šestý úspěch domácích pak zaznamenal v 76. minutě Daniel Zícha, když zužitkoval nahrávku Vokurky, jenž balon vybojoval ve středu hřiště.

V posledních minutách jednoznačného duelu druhého s posledním měly ještě oba týmy po jedné šanci, závěru pak měli oba celky ještě po jedné šanci, ale Starczewski v brance Modlan si se střelou Fiřta poradil, na druhé straně střídající Patrovský včas vyběhl a příležitost Modlan zlikvidoval.

Sedm výher

Výhra nad Modlany je pro Louny už sedmou po devíti kolech. Tři body mají Louny také ze zápasů s Neštěmicemi, Litvínovem, Kadaní a Vilémovem, vysoko porazily Brnou (7:0), slavily i po derby se Žatcem. Jejich zisk je prozatím 21 bodů. Svěřenci kouče Schettla mají druhý nejlepší útok v krajském přeboru, nastříleli už 30 branek, třináct jich dal Michal Lesniak. Lepší je pouze lídr z Hrobců. A právě v přímém souboji o první příčku Louny zaváhaly, prohrály 1:4. Druhou ztrátu zaznamenal tým s Litoměřickem. Na lídra ztrácí Louny tři body.

V dalším kole budou hrát opět doma, v neděli 16. října přivítají od 16 hodin předposlední Proboštov Opět tak Louny budou jasným favoritem utkání, pokud chtějí udržet krok s týmem Hrobců, jsou tři body povinností.

Louny - Modlany 6:1 (3:0)

Branky: 4. Suchý, 31. a 60. Trup, 33. Lesniak, 70. Schettl, 76. D. Zícha - 50. Pikl
Rozhodčí Prágl, ŽK 0:3, 173 diváků

Sestava Loun: Pokorný (76. Patrovský) - Fiřt, Kučera, Krejčík, Suchý - Trup, Vokurka - Schettl (75. Vážný), Bednář (70. Němec), Zícha - Lesniak

Fotbalová tabulkaZdroj: Deník