Ve III. kole 1.A třídy skončilo derby v Lounech, kde hrál nováček z Postoloprt, bezbrankovou remízou.

I když gól velká návštěva neviděla, k vidění byl hned tři červené karty.

Lounští pasovaní po výhře ve Spořicích do role jasného favorita, nastoupili kompletní až na trenéra Jana Laibla, který je na dovolené. Hosté si po domácím výprasku od Domoušic přijeli napravit reputaci.

Na stadion dorazilo úctyhodných 400 platících diváků, kteří zejména díky bubeníkům a fanouškům Postoloprt vytvořili zápasu divokou a parádní atmosféru.

Utkání samotné ale tolik vzruchu a brankových příležitostí nepřineslo zejména proto, že domácí nenavázali na výborný předchozí výkon. Naopak hosté si za nasazení a předvedenou hru rozhodně bod zasloužili. Když po dvou velkých šancích hostů, které skončily mimo branky, trefil domácí Martin Knotek z přímého kopu spojnici tyče a břevna, skončil poločas bez branek.

Postoloprtští začali po pauze aktivně. Domácí brankář Jelínek první šanci vychytal, při druhé v 53. však stáhl před vápnem pronikajího útočníka Plášila a dostal červenou kartu. Do branky šel Bartoš a ze hry Stanislav. V 67. obdaroval sudí stejně i hosty. Předtím napomínaný Ondřej Plášil totiž vystřelil na branku po odpískání ofsajdu. Uplynulo pouhých osm minut a následoval ho spoluhráč Aleš Fridrich, který po odehrání míče fauloval P. Procházku.

Domácí však početní převahu nevyužili ani k výraznější převaze.

FK Louny - FK Postoloprty 0:0

Sestava Loun: Jelínek – P. procházka – Sainer (46. Kalivoda), Havel, Knotek – Müller (76. Slušný), J. Suchý, V. Suchý, L. Střelec – Hasil, Stanislav (53. Bartoš). Mužstvo koučoval Radek Holata

Postoloprty: Junek – D. Fridrich – Holoch, D. Pokorný (63.Hetzendorf), Švigar – Lokajíček, A. Fridrich, Fleischman, Baláž (15. Richter) – Alberovský (75. J. Uhlík), Plášil. Trenér Miroslav Solar

(mk, jak)

Když trenér neunese výsledek

Nedělám si iluze o lidech, kteří „dělají“ fotbal, protože za dobu co ho dělám já, jsem poznal spoustu trenérů a funkcionářů z malých klubů i velkých měst. A každý je samozřejmě jiný. Chápu, že při zápase ve kterém se mužstvu nedaří tak, jak se předpokládalo, můžou pracovat emoce a může padnout i nějaké to ostřejší slovo. Budiž, to všechno opravdu chápu.

Ale nechápu jednání pana Radka Holaty, který vedl mužstvo FK Louny v nedělním utkání proti FK Postoloprty. Naprosto nikým a ničím nevyprovokován začal hrubě urážet jak mne tak druhého trenéra Petra Trojáka. Myslím, že výroky, kterými nás častoval, ani nemá cenu opakovat. A už vůbec nemá smysl komentovat jeho výroky směrem k našim hráčům. Po zápase v sobě nenašel ani poslední zbytky slušnosti, když nám nepodal ani ruku (nebo že by to v Lounech nebylo zvykem?). Zřejmě neunesl skutečnost, že jeho draze koupené a placené „hvězdy“ neporazily ty nazdárky z Postoloprt, kteří to kopou zadarmo a ještě si platí členské příspěvky.

Závěrem se však sluší dodat, že to s těmi „zvyky“ v Lounech asi nebude až tak zlé. Předseda FK Louny, pan Pavel Domecký, nám tu ruku přišel po zápase podat až do naší kabiny.

Miroslav Solar, trenér FK Postoloprty