Ze čtvrtého místa v krajském přeboru by lounští fotbalisté rádi „na bednu". Jaká byla příprava? Proč se ještě v přípravě neukázal nejlepší střelec Lesniak? A jaké jsou posily? „Myslím si, že druhé místo je v našich silách, tam bychom rádi byli," říká v rozhovoru pro Deník trenér Loun Pavel Schettl.

V tabulce jste čtvrtí, tři body ztrácíte na Srbice, čtyři na Krupku. Po podzimu bylo z vaší kabiny slyšet, že byste rádi zaútočili na první trojku. Platí to? Kam až byste na jaře chtěli „dokráčet"?
Uvidíme, jak na tom budou soupeři. Hodně jich posiluje, uvidíme, jak to půjde. Bude hodně záležet na tom, jak začneme, jestli se nám budou vyhýbat zranění. Ale myslím si, že druhé místo je v našich silách, tam bychom rádi byli.

Připomeňte si: Třetí výhra Loun. Zličín odpadl ve druhé půli

Přípravné utkání fotbalistů Loun (v bílém) se Zličínem.Zdroj: Deník/Hynek DlouhýSezona už hlasitě klepe na dveře. Brzy už začnou ostré souboje v krajském přeboru. Odehráli jste zatím osm přípravných duelů, na kontě máte tři výhry a pět proher. Hráli jste ale často proti divizním soupeřům a prohráli třeba jen o branku, příprava to myslím byla kvalitní. Jste spokojení? Jak ji hodnotíte?
Letošní zimní přípravu hodnotím jako hodně atypickou. Měli jsme naplánováno dost zápasů, nakonec jsme ale museli hodně míchat se sestavou, áčko i béčko. Postihlo nás totiž hodně velké množství zranění a nemocí. Bohužel. Tolik zranění v přípravě už jsem dlouho neviděl. Takže atypická příprava. Ale zase jsme hodně natrénovali, s tím jsme spokojení, hodně příležitostí dostali mladí, výsledky také nebyly tak špatné. Snad si to už sedne, nemoci se nám budou vyhýbat a začneme v sezoně dobře.

Kdo odešel? A přišel někdo nový?
Neodešel nikdo. A přišlo několik mladíků z okolí, uvidíme, jak se v sezoně ukáží. Přišli Havlíček, Havliš a Hrnčíř.

Mluvil jste o mnoha zraněných v přípravě. Chybělo vám několik hráčů základní sestavy, například Zícha nebo váš nejlepší střelec Michal Lesniak, který na podzim dal šestnáct branek, což je více než třetina všech gólů, které jste dali. Kdy budou připraveni?
Teď už mám zraněné jen čtyři hráče základní sestavy (hořce se směje). Michal Lesniak byl na operaci s ramenem, tento týden by se už měl zapojit do přípravy. Stejně jako další dva hráči. U Zíchy to bude trvat trochu déle. Hodně ale bude záležet, jak na tom budou, neabsolvovali přípravu, jakou budou mít formu.

Nepřehlédněte: Konec Blšan? Pořád mě to moc mrzí, říká srdcař Patrik Gedeon

V přípravě jste v útoku zkoušeli dřívějšího obránce Jakuba Suchého. A hodně se mu dařilo, střílel branky, naposledy dvě do sítě Zličína. Dostane v útoku šanci?
Už na podzim jsme ho zkusili vepředu, i z postu obránce dával góly. Jak říkáte, v přípravě se mu dařilo, chtěli jsme to zkusit, když jsme věděli, že nám budou chybět útočníci. A šanci tam určitě dostane, v útoku se v soutěži pořád často trápíme se zakončováním, třeba se mu to povede vyřešit (usmívá se).

Děkuji za rozhovor.