Poslední celek divize, tým Loun, už má také za sebou první herní test v přípravě na jarní část sezony. Záchrana je jediným cílem lounských fotbalistů, tým čeká posílení, v úvodu přípravy slaví dvě výhry.

Přípravu zahájily Louny už 11. ledna. Na konci minulého týdne pak odjely na soustředění do Modré, kde absolvovali fotbalisté náročnou fyzickou přípravu. Cestou na a ze soustředění odehrál celek také dva přípravné zápasy.

Nejprve Louny změřily síly cestou na soustředění s celkem Srbic, které hrají krajský přebor. Po poločase 1:1 se ve druhé půli už ukázala převaha divizního celku a konečný výsledek tak vyzněl už jasně pro Louny 5:2. Dvěma brankami se blýskl Nobst, přidali se Koubek, Říha a Jakub Suchý.

Srbice - Louny 2:5 (1:1)

Branky Loun: Nobst 2, Koubek, Říha, J. Suchý
Sestava 1. poločas: Pokorný - Vokurka, R. Němec, Říha, Popelka - Trup, Nobst, Soukup, Kučera - M. Němec, Vild
Sestava 2. poločas: Pokorný - Novotný, Štourač, Říha, Popelka - Nobst, Koubek, J. Suchý, Kučera - Vážný, Baňka

Po skončení soustředění pak cestou zpět do Loun sehrál tým další utkání, tentokrát v Bílině. A opět slavily Louny výhru. Už v první půli vedli hosté 3:2, nakonec se radovali 4:2. Branky dali Bednář, Schettl, Martin Němec a Vild

Bílina - Louny 2:4 (2:3)

Branky Loun: Bednář, F. Schettl, M. Němec, Vild
Sestava 1. poločas: Pokorný - Štourač, J. Suchý, Říha, Popelka - Nobst, Trup, Krejčík, Schettl - Vild, Bednář
Sestava 2. poločas: Patrovský - Novotný, R. Němec, Vokurka - Trup, Koubek, Krejčík, M. Němec, Nobst - Baňka, Říha

Další přípravný zápas čeká na lounské fotbalisty v Karlových Varech, kde mají hrát v sobotu 23. ledna. Mezitím je čeká několik tréninkových jednotek na domácí půdě.

Louny jsou v divizi zatím s velkou ztrátou poslední, vždyť za patnáct zápasů nasbíraly jen sedm bodů. Na podzim se jim vůbec nedařilo. Často dopláceli lounští fotbalisté při své premiéře v divizi na nervozitu, několik duelů zbytečně ztratili v několika minutách, kdy ztratili koncentraci. Také chyběl často někdo, kdo by „vzal hru na sebe", něco vytvořil. To chtějí v Lounech změnit, na jaro chystají hned několik posil. Lákají také zkušené fotbalisty. Uvidíme, v Lounech stále mluví o záchraně, patnáctý Vilémov má bodů šestnáct, situace není příznivá, ale také není beznadějná. Pokud se na jaře v Lounech bude vyhrávat, může se záchrana soutěže nakonec podařit.