Fotbalistům Loun nevyšel úvodní zápas jarní části krajského přeboru. V neděli 15. března odpoledne na svém hřišti prohráli se Štětím a jejich postupové ambice dostaly hned na začátku pořádnou trhlinu.

V Lounech se hrál bojovný a nervozní zápas s minimem vyložených šancí na obou stranách. Domácí měli míč na svých kopačkách častěji, proti dobře bránícím hostům se ale neprosadili. Ti využili jednu ze svých nepočetných šancí. V závěru, kdy domácí obranu otevřeli, mohli ale ještě několikrát zvýšit.

První střelu vyslal ve 3. minutě na bránu Loun aktivní útočník hostů Belák, jeho ránu brankář Pokorný vyrazil. Vzápětí střílel na druhé straně Trup, jeho tečovaná střela byla o poznání méně nebezpečná. Louny se pak tlačily dopředu, hosté spoléhali na rychlé protiútoky. A právě po jednom takovém, kdy po pravé straně utekl Slanička, se po jeho centru dostal do velké šance Belák. Jeho střela šla ale nad. Na druhé straně pěkně pronikl do vápna Matyáš, jeho zpětnou přihrávku si hráči Štětí málem srazili do vlastní brány. Ve 36. minutě pálil lounský Soukup, brankář Kloub ale vyrazil nad. Zrodila se z toho série tří rohů domácích, při jednom z nich si bránící hráč hostů dal opět málem vlastní branku – míč po jeho hlavičce skončil na spojnici břevna a tyče brány Štětí.

Pohroma přišla v 63.

Do druhé půle vstoupili lépe hosté, s jejich dvěma střelami si ale poradil brankář Pokorný. Když už zase Louny přebíraly aktivitu, přišla pro domácí pohroma. Malák prošel přes půl hřiště, jeho centr z levé strany našel nikým nekrytého Beláka a ten tváří tvář Pokornému poslal hosty v 63. minutě do vedení. Belák hned mohl zvýšit. Po chybě lounského obránce Jamricha se dostal k nakopnutému balónu, ale Pokorný vyrazil na roh. V 66. minutě se na hřišti hodně jiskřilo. Po šlapáku domácího hráče a ošklivém zranění Maláka zůstala píšťalka rozhodčího němá, což hosté nesli s velkou nelibostí. Od té doby to na hřišti jiskřilo a dohrávalo se v hodně nervozní atmosféře. Domácí ve snaze alespoň vyrovnat otevřeli hru, do šancí se ale nedostávali. Za zmínku stojí jen hlavička Vodičky těsně nad bránu po centru Vokurky. Hosté podnikali do otevřené obrany domácích rychlé protiútoky, po jednom z nich se pískala penalta. Tu ale Pokorný zneškodnil. Stejně tak jako velkou šanci Beláka, který šel sám na lounského brankáře.

Louny tak v boji o první místo v krajském přeboru ztratily na vedoucí Litvínov, naopak třetí Štětí se na ně dotáhlo na jediný bod.

Louny – Štětí 0:1 (0:0)

Branka: 63. Belák; Rozhodčí Moder; ŽK 4:2; 150 diváků

FK SEKO Louny: Pokorný – Suchý, Jamrich (88. Petržilka), Štourač, Vokurka – Matyáš (58. Kočka), Trup, Zelinka (46. Exner), Soukup, M. Němec – Vodička

SK Štětí: Kloub – Ransdorf, Šmidrkal, Šimral, Kotrba (91. Koráň) – Stejskal, Tichý (85. Doležal), Malák (72. Tůma), Slanička, Kucler – Belák (92. Matuszewski)