Fotbalisté Loun vyhráli v úvodním zápase krajského přeboru ve Strupčicích, když dokázali otočit pro ně nepříznivý výsledek.

První poločas byl ze strany hostů opatrný, spíše čekali na chybu domácích, ale šance si vytvořili. V 8. minutě po přihrávce Podroužka šel Stanislav sám na branku, ale kvůli jeho špatnému zpracování akce skončila faulem místo brankou. Z následujícího trestného kopu mířil Trup těsně vedle pravé tyče domácí branky.

Ve 20. minutě se ocitl Hnátek sám před brankářem Pecharem, ale jeho střela skončila vysoko nad. Ve 32. minutě nedosáhl na přihrávku Haviara do vápna Trup. Domácí si za první poločas vytvořili pouze jednu brankovou příležitost, ale s tou si hravě poradil Číž.

Do druhé půle vstoupili lépe domácí. Ve 49. minutě přihrávku nešťastně přizvedl V. Suchý a Jukič přesnou střelou vymetl šibenici – 1:0. V 52. minutě se ocitl sám před brankou Stanislav. Přesným centrem ho našel K. Suchý, ale přestřelil vysoko nad. V 58. minutě vystřídal trenér Jantoš mladého Köcherta za Podroužka a na hře to bylo moc znát. Hru oživil a v 64. minutě vnikl do šestnáctky, kde ho domácí zastavili jen za cenu faulu. Z pokutového kopu vyrovnal Trup – 1:1. V 79. minutě našel přesným centrem Trup Lazarika, který hlavou překonal Pechara v bráně.

Domácí v závěru utkání vsadili vše na útok, ale zvrátit výsledek se jim již nepodařilo a tak Louny přivezly vydřené, ale zasloužené tři body.

Strupčice – Louny 1:2 (0:0)


Branky: 49. Jukič – 64. Trup (pk), 79. Lazarik; 150 diváků, ŽK 2:2, rozhodčí Mecl

FK Louny: Číž – Lazarik, Suchý V., Jamrich , Suchý J. – Podroužek (58. Köchert), Trup, Fridrich, Hnátek – Stanislav, Haviar