Místo počítání bodů a gólů do tabulky zimního turnaje bohužel mají teď v Lounech jiné starosti.

O víkendu se na umělé trávě neproháněli fotbalisté, jak bylo v plánu, ale velká voda. Ta zatopila v Lounech celý areál a zatím se neví, jak a kdy bude turnaj pokračovat.

Lounští mají teď jedinou starost. Dát celý areál co nejdříve zase do pořádku. „Voda už malinko klesla, škody zatím neznáme, ale snad to nebude nic hodně vážného,“ doufá Pavel Domecký, předseda FK Louny, který ještě před víkendem dával dohromady vše potřebné pro zdárný průběh turnaje, teď má ale úplně jiné starosti.

„Hlavní hřiště by snad mělo být v pořádku, bude snad stačit trochu uklidit a vyschnout. Větší starost máme o umělou trávu, teprve nedávno jsme jí dokončili. Snad pod povrchem nebudou vymleté nějaké díry, budeme to muset zkontrolovat, vyčistit, také asi dosypat gumovou drť, tu voda vyplavila. Uvidíme, teď nám nezbývá nic jiného, než čekat,“ pokračoval lounský funkcionář.

Zda se bude v Lounech hrát druhé kolo už o víkendu, se zatím neví. „Uvidíme, co nám tráva dovolí. Nechceme ji poškodit. Dva duely už se odehrály na jiných hřištích, další dva by se mohly odehrát v týdnu místo tréninků. A dál uvidíme, něco málo možná odehrajeme v Postoloprtech, kde nám nabídli tamní funkcionáři pomoc, ale také mají své turnaje rozehrané,“ řekl Deníku Domecký.

Dva zápasy lounského poháru se ale i přes nepřízeň počasí odehrály. Jeden v Brozanech, druhý v Postoloprtech.

Slaný a Černčice se utkaly v Brozanech, z výhry se zaslouženě radoval tým Slaného. „Soupeř byl fotbalovější, výsledek byl spravedlivý,“ komentoval prohru Černčic 2:5, po poločase 1:4, trenér Pavel Jirmus.

Za Černčice se trefili jen Chlouba a Šus, ten se opřel do míče z třiceti metrů. „Několik šancí jsme ještě neproměnili, ale soupeř byl tentokrát opravdu lepší,“ zopakoval Jirmus.

Slaný – Černčice 5:2 (4:1)

Branky Černčic: Šus, Chlouba

Svůj první zápas na turnaji odehrály také Dobroměřice, které se utkaly s Rakovníkem. Rozhodnuto nakonec bylo už po prvním poločase, skore otevřel v páté minutě Kroupa, Rakovník poté vyrovnal, ale ve 41. minutě opět Kroupa přidal vítěznou branku.

Dobroměřice – Slaný 2:1 (2:1)

Branky Dobroměřic: 5. a 41. Kroupa

Sestava: Sedláček – Halíř, Plachý, Havelka, Rus, Daniš, Krebs, Pšigrocký, Csonka, Vrátil, Papcun, Chlouba, Kroupa, Smola, Holoch