Druhý zápas jarní přípravy mají za sebou fotbalisté Loun. Po prohře v divizní Souši 1:4 na startu přípravy tentokrát změřily Louny, usilující o postup z krajského přeboru, síly s týmem Úval. Devátý divizní celek v Lounech remizoval 1:1.

„Byla to dobrá příprava, jsme spokojeni. Hrál se rychlý fotbal, dobré bylo i nasazení hráčů. Spokojeni jsme i s remízou, ukazovali jsme se v zápase opravdu dobře," pochvaloval si předseda FK Louny Pavel Domecký smírný výsledek s devátým celkem divize. Lounský trenér Schettl měl tentokrát k dispozici šestnáct hráčů, zkoušel různé herní varianty.

Další zápasy LounSobota 24. ledna
Motorlet Praha - Louny

Čtvrtek 29. ledna od 17 h
Louny - Teplice U21

Sobota 31. ledna od 11 h
Louny - Houstoň

Louny, druhý celek krajského přeboru, měly v duelu tři výraznější šance, Úvaly dvě. „Naši branku vstřelil Vodička. Počkal si na centr do vápna, jednou ho nechal skočit a prostřelil golmana hostí," popsal lounskou radost v utkání Domecký.

Fotbalisté Loun ztrácejí na vedoucí Litvínov v tabulce krajského přeboru pouze tři body. Už vyhlásili, že se chtějí „porvat" o postup do divize. Přizpůsobili tomuto ambicioznímu cíli také přípravu, hrají kvalitní zápasy s celky právě z divize. V Souši sice prohráli, duel proti Úvalům už ale zvládli. Nyní je čeká Motorlet, kam zajíždějí 24. ledna. Poté 29. ledna přivítají od 17 hodin doma juniorku Teplic a 31. ledna od 11 hodin Houstoň.

V Lounech už mají poměrně jasno i o kádru, který tam bude hrát na jaře. „Kostra našeho týmu zůstane určitě stejná jako na podzim. Žádné výrazné změny nebudou," říká Domecký s tím, že by rádi jen vhodně doplňovali. Vrátit by se měl Matyáš ze Souše, v Lounech zkoušejí opět také Exnera. Dále za ně nastupuje bývalý žatecký kapitán Krejčík. Otazník visí nad Minaříkem, kterého zkouší Teplice.

Louny - Úvaly 1:1

Branka Loun: Vodička