Bohaté menu si pro fotbalové fanoušky v regionu nachystal na víkend krajský přebor. Uvidí souboj špičky, duel druhých Loun a čtvrtých Srbic, i zápas o klidný střed tabulky. Šestý Žatec přivítá osmé Neštěmice. Louny i Žatec hrají doma v sobotu 3. června od 17 hodin.

Druhé Louny dosud v soutěži devatenáctkrát vyhrály a jen šestkrát ztratily. Daří se jim, jsou druhé za suverénním týmem z Hrobců, který už má na prvním místě náskok šesti bodů.

Rozdíl čtyř bodů

Louny mají šestapadesát bodů, čtvrté Srbice, které budou jejich soupeřem, o čtyři méně. Fotbalisté Loun tak budou doma mírnými favority. Naposledy doma porazili Horní Jiřetín 6:0, předtím Proboštov 1:0, jen s Modlany prohráli po penaltách 0:1.

V sezoně se daří lounskému útoku, který je čtvrtý nejproduktivnější v soutěži. Nejlepším střelcem je Michal Lesniak s dvaceti trefami, poslední dobou ho dohání Suchý, zatím zatížil konta soupeřů dvanáctkrát. A ještě jedna statistika mluví pro Louny. Mají, alespoň podle čísel, nejlepší obranu v krajském přeboru.

Ilustrační foto.
Kam zajít o víkendu na fotbal

To defenziva Žatce je v této sezoně statisticky v horší pozici, aktuálně je čtvrtá nejhorší v soutěži. Slavoj v posledních zápasech vysoko prohrál v Krupce 3:7, předtím porazil Bílinu 3:2 po pokutových kopech a prohrál se Srbicemi 1:2, také po penaltovém rozstřelu. Žatec je nyní šestý, má na kontě třináct výher a dvanáct ztrát a sedmatřicet bodů. Soupeřem mu budou Neštěmice, které jsou osmé a mají jen o dva body méně.

Fanoušci Slavoje budou nejvíce směrem dopředu opět spoléhat na Petra Klince, který zatím nastřílel osmnáct branek a Pavla Hassmana, ten se trefil čtrnáctkrát.