Dvě výhry mají po dvou jarních kolech krajského přeboru na kontě lounští fotbalisté. Plán pro kolo třetí? V sérii pokračovat. Potěšit fandy by chtěli také žatečtí hráči. V úvodu sice vyhráli po penaltách nad Litoměřickem B, v minulém kole ale doma schytali vysokou prohru 0:7 Podaří se jim odčinit debakl?

Louny zajíždějí do Kadaně v sobotu 25. března, výkop je v 10.15 hodin. Domácí jsou devátí v tabulce, lounští fotbalisté, kteří na jaře poskočili na třetí příčku krajského přeboru, tak budou mírným favoritem.

Louny na vlně vítězství

Na jaře zatím Louny v pohodě přehrály Neštěmice 4:1, v minulém kole pak potěšily domácí fandy jednoznačnou výhrou 6:0 nad ambiciozním Litvínovem, který kolo předtím porazil lídra z Hrobců.

V Kadani budou chtít určitě Louny bodovat, jejich cílem je na jaře útočit na úplnou špičku tabulky. Mají v soutěži zatím druhý nejlepší útok, daly už 52 branek. Z toho sedmnáct jich nastřílel Michal Lesniak, který se v duelu s Litvínovem vrátil po zranění další úspěšnou trefou. Lounským fotbalistům se prozatím daří i v defenzivě, mají ji třetí nejlepší v tabulce. Louny nasbíraly po šestnácti zápasech 35 bodů za dvanáct výher a čtyři prohry. První Hrobce mají bodů 40, druhá Krupka 39. Stejně jako Louny mají čtvrté Srbice, pátý Žatec už ztrácí na úplnou špičku a má 26 bodů. O jeden za ním jsou Bílina a Litvínov.

Slavoj řeší četná zranění

Žatecký Slavoj zajíždí v sobotu 25. března do jedenáctých Modlan. Výkop je v 15 hodin.

Slavoj na jaře trápí mnoho zranění, hlavně v obraně. Ta je zatím v soutěži třetí nejhorší. Útok je statisticky na páté příčce. Žatečtí fotbalisté prozatím vyhráli v devíti duelech, v sedmi prohráli. Na jaře sice bodovali na půdě Litoměřicka B, když v úvodním střetnutí vybojovali výhru po penaltovém rozstřelu (5:4), pak ale hodně zklamali domácí fanoušky.

V domácí jarní premiéře, ač byli v duelu favoritem, fotbalisté Slavoje dostali sedm branek od Vilémova a žádnou nedali. Tento debakl budou chtít jistě proti Modlanům, které nepatří do horní části tabulky, odčinit.

Připomeňte si: Domácí premiéra za pět. Žatec dostal sedm gólů

O víkendu už ale také začínají další fotbalové soutěže. Rozbíhají se krajské, ale i okresní.