Výběry Okresních fotbalových svazů Chomutov, Most, Teplice a Louny ročníku ´98 (U12) sehrály na hřišti LoKo Chomutov druhý ze série turnajů.

„Dohrál se až nyní, neboť v původním termínu byla podmáčená hřiště a okres Chomutov, jako jediný v kraji, nemá umělou trávu,“ posteskl si sekretář chomutovského OFS Ondřej Kolbasa.

V závěrečném letošním turnaji si velmi dobře vedl výběr lounského OFS. Postupně zdolal výběr Teplicka 3:0, Mostecka 5:0 a remizoval s pořádajícím Chomutovskem 2:2 v utkání, kdy vedl už 2:0. Přesto mu to stačilo na vítězství v turnaji zásluhou lepšího skore o dvě branky. Další výsledky: Chomutov – Most 2:0, Teplice – Chomutov 0:4, Teplice – Most 2:0.

Pořadí turnaje v Chomutově:

1. OFS Louny 10:2 7
2. OFS Chomutov 8:2 7
3. OFS Teplice 2:7 3
4. OFS Most 0:9 0

Složení výběru družstva dvanáctiletých OFS Louny tvoří žáci oddílů Slavoj Žatec, FK Postoloprty a FK Louny, do letoška to byli i chlapci Chmel Blšany. Nominují je pod vedením Milana Haufta kluboví trenéři, např. Milan Malý, Jaroslav Sulovský, Josef Hodina, Miroslav Krpec, či Julius Kyncl.

Okresní výběry nemají na růžích ustláno. Důvodem je zejména prázdná svazová kasa. „Dotace na tutu činnost často nestačí ani na jarní část,“ smutně konstatuje předseda OFS Louny Miloslav Sklenka, který tuto skutečnost zdůraznil při setkání s novým vedením ČMFS.

Přes snahu trenérů nemusí být ani výběr hráčů optimální. Často do srazů zasahují absence hráčů kvůli nemocem, či trenérů zejména pro pracovní zaneprázdnění, neboť se turnaje hrají ve všední dny.

Pořadí po II. turnaji:

1. OFS Chomutov 16:4 16
2. OFS Louny 18:6 13
3. OFS Teplice 4:14 6
4. OFS Most 0:14 0

Výběr OFS Louny v obou kategoriích se v loňském roce propracoval až do republikového finále, které se hrálo v Hluku na Moravě. Protože i letos se hraje o dvě postupová místa do oblastního finále, mají dobře nakročeno mladíci našeho okresu.