První ztrátu Modlan v novém ročníku krajského přeboru zařídili fotbalisté Postoloprt. Hosté favorita překvapili, tři body si odvezli za výhru 4:2, i když hodně rychle prohrávali.

Již po třech minutách se papírové předpoklady začaly naplňovat, když se Modlany dostaly do nadějné akce po levé straně, kde se objevili dva zapomenutí domácí hráči. Ti se společně prokombinovali až ke střele, kterou však zblokoval vracející se postoloprtský Zícha na roh. Z něj už však udeřilo - ve 4. minutě se v závaru před brankou nejlépe dokázal zorientovat Dufek a střelou k pravé tyči poslal domácí do vedení.

Hosté se však nenechali zahanbit a ve zbytku poločasu ukázali, že se právem dostali mezi krajskou elitu. Nejprve se v 6. minutě Papežík k zakončení po centru Zíchy ještě neprosadil, poté se však už otřásla branková konstrukce, když si za obranu domácích chytře zaběhl Pechát. Skóre se ale měnilo až o pět minut později, kdy Papežík zařídil vyrovnání. Po nepřesné přihrávce domácích ve středu hřiště se totiž dostal společně s Junkem a Pourem do rychlého protiútoku, z něhož vytěžil pro Postoloprty cennou branku.

I v dalších minutách byli hosté trochu aktivnější, ale žádná větší příležitost z jejich převahy nevznikla, a tak se ke slovu dostali Modlanští. Po jejich rohovém kopu a následné hlavičce zachraňoval hosty golman Junek.

Rozhodující okamžiky

Po nepříliš výrazné pasáži mezi 20. a 30. minutou přišly rozhodující okamžiky utkání. Nejprve se několikrát k zakončení dostali domácí, jejichž pokusy však velmi dobrými zákroky likvidoval postoloprtský gólman Junek. Poté už ale úřadovali hosté. Ve 33. minutě se po pohledné akci a kolmé přihrávce Martina Junka ocitl sám před domácím gólmanem Pechát a jen lehkým dotykem zasunul míč mezi nohama domácího gólmana do branky - 1:2. Další rána pro domácí přišla ve 43., když se po rychlém přechodu do útoku objevili v situaci dva na dva Papežík a Pour, z nichž prvně jmenovaný zvolil individuální zakončení z hranice pokutového území. Jeho střela sice v brance ještě neskončila, ale pohotově celou akci dokončil Pour - 1:3.

Po změně stran bylo patrné, že se Modlany chtějí pokusit o zvrat v utkání, ale kromě „promáchnutého" míče v pokutovém území ze své snahy nevytěžili nic. Naopak Postoloprtům mohl přidat klid na kopačky brankář Junek. Ten se totiž v 50. minutě postavil k zahrávání pokutového kopu po faulu na Pecháta, ale v souboji dvou gólmanů neuspěl - domácí brankář Slanina vystihl směr a vyrazil penaltu na roh.

Pojistky se však hosté dočkali zanedlouho. V 63. minutě se po faulu u postranní čáry postavil k rozehrávce M. Junek a posadil míč na hlavu O. Zíchy - 1:4.

O dvě minuty později mohli domácí sice snížit, ale po přízemním centru z pravé strany mířil modlanský útočník jen nad Junkovu branku. Od 70. minuty měli míč na kopačkách více domácí hráči, kteří chtěli alespoň zkorigovat nepříznivý stav. Postoloprty se zatáhly a přenechaly aktivitu soupeři. Ten však ze své převahy dokázal vytěžit pouze snížení, a to navíc až v 82. minutě, když se po faulu v pokutovém území z penalty nemýlil modlanský Doležal.

Ve zbylých minutách už se ale žádné drama nekonalo. Postoloprty si tak z Modlan odvezly cenné tři body. V tabulce krajského přeboru mají po třech duelech bodů celkem pět za jednu výhru, jednu výhru po penaltách a jednu prohru.

Další utkání, už čtvrtého kola krajského přeboru, sehrají Postoloprty na domácí půdě, v sobotu 29. srpna přivítají od 17 hodin Štětí.

Modlany - Postoloprty 2:4 (1:3)

Branky: 4. Dufek, 82. Doležal (PK) - 11. Papežík, 33. Pechát, 43. Pour, 63. O. Zícha
Rozhodčí Suchánek, ŽK 5:5, 150 diváků

Sestava Postoloprt: P. Junek - Pechát, Fridrich, O. Zícha, Barton (84. Ploc) - Baník (56. Vyskočil), Holečka (73. Šerák), M. Junek, Pour (69. Bílý), D. Zícha - Papežík

Daniel Zíbrt