Na druhé místo tabulky KP se po neděli vrátili fotbalisté Slavoje Žatec, kteří přivezli povinné tři body z půdy poslední Jiskry Modrá.

„Nebylo to tak snadné, jak by se mohlo zdát podle postavení v tabulce,“ je opatrný v hodnocení trenér Pavel Koutenský. „Byli jsme rozhodně lepším celkem než domácí, kteří o to více bojovali. My se dopouštěli více chyb a řekl bych, že kluci zahráli o 30 procent hůře než před týdnem. Protože chyběl Krejčík a Zdeněk Svoboda nebyl zcela fit, pozměnil jsem sestavu.“

Byl to právě internacionál Svoboda, z jehož rohového kopu v 17. otevřel skore nekompromisně hlavou Vávra. Vyrcholil tak úvodní tlak hostů. Jenže ve 24. po nedostatečné zpětné přihrávce Svobody na Horňáka vypíchl míč domácí Klinský a vyrovnal.

Marek Paul pak připravil spoluhráčům dvě šance, z jedné ve 37. hlavičkoval Macháček nepřesně, ale ve 42. nabíhající Poborský prostřelil brankářovy nohy a hosté šli do šaten s vedením.

Mírnou převahu si udržovali i ve druhé části. Zatrnulo jim ale v 70. při úniku domácího hráče, který obešel i brankáře, ale sám pak přiznal, že v rozhodujcím okamžiku upadl zcela vlastní vinou. Slavoj mohl vedení zvýšit, jenže dvě slibné akce střídající Baierl ani nezakončil a v 76. centr Svobody poslal Zlatohlávek hlavičkou do spojnice tyče a břevna.

Žatec hraje ve čtvrtek 28. října pohárové utkání a v neděli další derby s 8. Chmel Blšany.

Modrá – Žatec 1:2 (1:2)

Branky: 24. Klinský – 17. Vávra, 42. Poborský. Rozhodčí Šístek, ŽK 2:2, 80 diváků.

Žatec: Zaťko – Fedoriško, Horňák, Heinc, Vávra – Poborský (79. Rulf), Zlatohlávek, Svoboda, Paul – Ilavskij (86. Loos), Macháček (60. Baierl)