Přípravy jsou v plném proudu, velmi rychle už se ale blíží také ostrý start sezony. Vždyť divize a krajský přebor začíná už 8. srpna, týmy mají posledních pár dní na vyladění formy.

V divizi bude nastupovat z regionu jediný celek. Z druhého místa krajského přeboru postoupili fotbalisté Loun.

Louny se poprvé v divizi představí na půdě soupeře, v sobotu 8. srpna od 10.15 hodin změří síly se zkušeným Kladnem. Doma uvidíme hráče Loun o týden později, hracím dnem by měla být neděle. Louny v přípravě zatím jednou prohrály v základní hrací době, jednou po penaltách, jednou remizovaly a jednou vyhrály. V přípravě mají ale těžké soupeře, až na jednoho z divize. O víkendu čeká na svěřence trenéra Schettla další těžký test, pojedou do Úval.

Žatec, který hrál divizi posledních několik sezon, skončil v minulé sezoně beznadějně poslední, na jaře ani jednou nevyhrál, a tak ho budeme v nadcházející sezoně vídat v krajském přeboru. Kádr zatím není zcela jasný, největší posilou se zdá být Richard Zelinka. V přípravě se ale Slavoji zatím daří, porazil Ostrov i Nejdek, chystá se o víkendu na Spořice. Do krajského přeboru Slavoj také zasáhne 8. srpna, od 17 hodin přivítá Krupku. Hrací dny v Žatci budou nově v sobotu odpoledne.

Blšanům se v přípravě daří

Dalším týmem z regionu, který se ukáže v krajském přeboru, jsou Blšany. Kádr, který se v minulé sezoně díky skvělé jarní „jízdě" zachránil, zůstává pohromadě, také v přípravě se mu daří, porazil například i divizní Chomutov. V soutěži začnou Chmelaři doma, v sobotu 8. srpna od 10.30 hodin přivítají Srbice.

Do krajského přeboru z druhého místa I.A třídy postoupily Postoloprty. Nováček soutěže sice zatím stále hledá trenéra, přípravu už ale také zahájil, utkal se s Blažimí a Havraní a chystá se do Údlic. Celek, který se dlouhodobě spoléhá jen na vlastní odchovance si premiéru v krajském přeboru odbude v Proboštově.

I.A třída odstartuje až 22. srpna. Z regionu ji budou hrát Dobroměřice, Domoušice, Podbořany a nově Louny B. Rezerva Loun, která vyhrála I.B třídu se v prvním duelu střetne v derby utkání s Dobroměřicemi. Podbořany pojedou do Kadaně, Domoušice do Spořic.

Stejný termín zahájení, tedy 22. srpna, má také I.B třída. B skupinu budou hrát Kozly, které začnou doma s Libochovicemi. C skupinu pak Nové Sedlo, vítěz okresního přeboru, Tuchořice, Žatec B, Vroutek, který vystřídal Velkou Černoc a Kryry. Nové Sedlo začne na půdě LoKo Chomutov B, Kryry přivítají Černovice, Vroutek pojede do Kopist. Na soupeřových trávnících budou hrát v úvodu také Žatec B a Tuchořice. Rezerva Slavoje odstartuje v Klášterci, Tuchořice v Ervěnicích.

Týmy z regionu v republikových
a krajských soutěžích:

Divize:
Louny

Krajský přebor:
Žatec
Postoloprty
Blšany

I.A třída:
Dobroměřice
Podbořany
Domoušice
Louny B

I.B třída:
Kozly
Nové Sedlo
Tuchořice
Žatec B
Vroutek
Kryry