Fotbalový okresní přebor má za sebou podzimní část. Po jejím skončení vedou Podbořany o bod před Dubany. Soutěž je hodně vyrovnaná, hlavně bodové rozdíly ve středu tabulky jsou minimální.

1. Podbořany
Podbořanům to na podzim střílelo, většinu branek dala dvojice Jiří Volf a Daniel Razím. Mužstvo ale na druhou stranu také dost branek dostalo. Více se Podbořanským daří venku než doma, hlavně domácí prohra 4:6 z předposledním Slavětínem mrzela.

2. Dubany
Dubany z Litoměřicka po většinu podzimu tabulku okresního přeboru vedly. Téměř polovinu jejich branek dal Radek Miřatský. V zápase podzimu ale doma prohrály s Podbořany 2:4.

3. Černčice
Černčice před sezonou avizovaly, že se chtějí co nejrychleji vrátit do I.B třídy, ze které letos spadly. Na jaře to budou mít ale hodně těžké, nicméně jejich ztráta na vedoucí Podbořany není nesmazatelná. Chtělo by to ale zlepšit střeleckou produktivitu, na druhou stranu tým dostal jen deset branek a má tak suverénně nejlepší obranu v soutěži.

4. Žatec C
Další adept na celkové vítězství těží hlavně z domácích zápasů na hřišti v Libočanech. Přesto tam už dvakrát se slabšími celky prohrál s Blažimí (2:3) a hlavně s Cítoliby (1:2). Nebýt těchto těsných proher, postavení v tabulce Žateckých by mohlo být lepší.

5. Kozly
Ambiciozní tým z Kozlů je příjemným oživením okresního přeboru. Zle zatápí favoritům, vyhrál 2:3 v Podbořanech. Jen těsně (3:2) prohrál v Dubanech.

6. Chlumčany
Chlumčany doma prohrály jen jednou, na hřištích soupeřů ze sedmi zápasů ale čtyřikrát. I tento tým patří do silného středu tabulky.

7. Blažim
To samé platí o Blažimi. Doma prohrála celkem jasně s oběma vedoucími celky soutěže Podbořany (1:5) i Dubany (0:3).

8. Lenešice
V Lenešicích spoléhají na střelecké duo Patrik Zomer a Jan Vild, které dalo dohromady 19 z 33 branek týmu.

9. Peruc
Peruci to šlape doma, kde vyhrálo jen vedoucí duo Dubany (2:4) a Podbořany (0:2). Venku to je ale tragédie, tým přivezl jen jeden bod za remízu v Cítolibech (2:2). Peruc jako jediný tým z celé soutěže prohrál s Výškovem (1:3). Problémem peruckých fotbalistů je střílení branek, dali jich nejmíň.

10. Dobroměřice B
Naopak Dobroměřicím to doma moc nejde, ze šesti zápasu vyhrály jen dvakrát.

11. Kryry B
To samé platí o rezervě dalšího týmu, jehož "áčko" hraje krajskou I.A třídu. Dvě domácí výhry ze sedmi zápasů je pro lepší umístění v tabulce málo.

12. Cítoliby
Cítoliby se po sestupu z krajské I.B třídy hledají.

13. Slavětín
Slavětín hraje tragicky doma. Ani jednou tam nevyhrál.

14. Výškov
Poslední celek musí hodně zabrat, pokud se chce v okresním přeboru zachránit.

Fotbalová tabulkaFotbalová tabulkaFotbalová tabulka

Nic není zatím rozhodnuto, ale vyhrát určitě chceme

Okresní přebor je vyrovnaný a každý soupeř je nebezpečný, říká Roman Hodek, místopředseda podbořanského klubu.

Podbořany - Po podzimu jsou na čele okresního přeboru Podbořany. Na zhodnocení sezony a plány do budoucna jsme se zeptali Romana Hodka, místopředsedy klubu Tatran ZKZ Podbořany.

Jak byste zhodnotil podzimní výkony Podbořan?
Po rozpačitém začátku se výkony mužstva zlepšily a zaznamenaly vzestupnou tendenci. Přesto jsme se během celého podzimu nevyvarovali výkonnostních výkyvů, kvůli kterým nemáme víc bodů.

Kde vidíte silnou stránku mužstva a kde naopak slabou?
Při pohledu na naše brankové skóre je každému jasné, že naší silnou stránkou je útočná fáze a naopak rezervy máme v obrané činnosti.

Kdo je nyní podle Vás nejlepší hráč Podbořan?
Kopaná je kolektivním sportem, nemá smysl vyzdvihovat jednotlivce. Proto i sázíme na týmové pojetí.

Čím to, že se Podbořanům výsledkově dařilo více venku než doma?
Složení mužstva svědčí spíše brejkové pojetí, než nátlaková hra do „plných". Proto se nám výsledkově daří venku. Zaváhání ze začátku soutěže bylo částečně nesehraností nového mužstva.

Který soupeř je podle Vás vaším největším konkurentem v boji o 1. místo v okresním přeboru?
Okresní přebor je vyrovnaný a každý soupeř je nebezpečný, každý může porazit každého. Podle postavení v tabulce našimi konkurenty jsou jednoznačně Dubany a Černčice. Ovšem nevylučuji, že na jaře se výsledkově nezdvihne nějaký jiný tým jako třeba Kozly, Lenešice, Žatec C.

Podbořany jsou na prvním místě, máte ambice přebor vyhrát a postoupit do I.B třídy?
Co se týká postupu do I.B třídy, vzhledem k umístění nebudeme alibisticky říkat, že ambice postoupit nemáme, ale soutěž je teprve v polovině a rozhodnuto bude až po posledním kole.

Máte v Podbořanech zázemí a podmínky k návratu do krajských soutěží?
Zázemí určitě máme, protože všechna naše mládežnická mužstva nastupují v krajských soutěžích.

Jak bude v Podbořanech probíhat zimní příprava na jarní sezonu?
Zimní příprava bude fyzicky náročná. Plánujeme delší soustředění zaměřené právě na fyzickou kondici a v závěru zimní přestávky sehrajeme několik přátelských utkání.

Čekáte změny v kádru?
Změny v kádru se chystají ve smyslu jeho rozšíření a zkvalitnění.

Je někdo dlouhodobě zraněný?
Pouze Josef Egrmajer, který by ale už měl zasáhnout do zimní přípravy.

SESTAVA PODBOŘAN

Nejčastější sestava, v které mužstvo nastoupilo:
Aleš Jančík - František Kováč - Martin Veselský, Zdeněk Bureš, David Karoly, Vojtěch Král - Martin Parpel, Jaromír Kafka, Michal Janoušek, Daniel Razím - Jiří Wolf

Dalšími hráči, kteří nastupovali, jsou:
Lukáš Harag, Oldřich Malý, Marek Borovec, Michal Baša, Michal Florián + dorostenci Lukáš Lassas a Jiří Turek

Trenérem mužstva je Milan Kareš společně s Františkem Kováčem a vedoucím mužstva je Miroslav Matějíček.