Tak jak byl dosud na jaře J. Novotný výraznou oporou Chmelařů, se mu tentokrát utkání vůbec nevydařilo. Zlá sobota začala obnoveným zraněním Tomáše Pilaře, pro kterého zápas skončil už v 7. minutě. Ve 25. fauloval Novotný Portyše za cenu žluté karty.

Více radosti ze stavu měli v přestávky ale Blšanští, neboť ve 29. minutě se z výskoku trefil Antonín Rosa a dostal hosty do vedení. V závěru prvního dějství se dvakrát vyznamenal brankář Svoboda při akcích Slezanů. Po změně stran už ve 48. minutě Barteskův centr lehce usměrnil do sítě Zapletal na 1:1. Za devět minut vystihli domácí rozehrávku Novotného a založili akci, kterou zakončil Kozák na 2:1.

Následný tlak Opavy eliminoval trenér Bičovský celkem zdařilým střídáním. Blízko vyrovnání byl Andrei Da Silva, ale místo toho přišla pohroma v nastaveném čase. Težkopádně hrající Novotný totiž dostal jesličky od Půdy, který tak zakončil svoji parádu pečetícím a závěrečným třetím gólem.

SFC Opava – Ch. Blšany 3:1 (0:1)

Branky: 48. Zapletal, 53. Kozák, 9. (+2) Půda.

Rozhodčí Hrubeš – Wiczek, Košec, ŽK 2:3, 2725 diváků.

Blšany: Svoboda – Zacharioáč, Jamrich, Novotný, Rosa – Rosendo (64. Andrei), Bogdanovg (79. Loos), Jedinák, Pilař (7. Krejčík) – Smejkal, Kožíšek.