Na jaře dobře hrající Tatran Podbořany přivítal na svém hřišti konkurenta o lepší umístění v tabulce I.B třídy, tým Strupčic. Díky vítězství se domácí posunuli na konečné druhé místo.

Po úvodním oťukávání se do první šance zápasu dostal domácí Fišer, ale jeho přízemní střelu si brankář Jirásek pohlídal. Na druhé straně to zkoušel tvrdě Glas, Bláha jeho ránu vyboxoval. Po půl hodině musel domácí brankář vytasit další dobrý zákrok po střele Vaňouse. Nedáš – dostaneš a udeřilo na druhé straně. Lukáš Vágner si z pravé strany seběhl až ke středu pokutového území, prostrčil balon k Tošnerovi, před kterým Jirásek vykopl míč jen k volnému Fišerovi a ten se do prázdné branky nemýlil.

Ve 36. minutě mohlo být vyrovnáno, parádní střelou z přímého kopu se prezentoval Hudák, trefil však jen spojnici branky a s následnou hlavičkou už si gólman poradil. Hosté ze Strupčic byli v závěru poločasu aktivnější, když další tyč trefil z úhlu Vrba. Přesto se domácí ubránili a do druhé půle vkročili lépe. Po hodině hry utekl hostujícím zadákům Vágner, ale svůj únik brankou nezakončil.

V 62. předvedl podbořanský brankář Bláha nejlepší zákrok zápasu, když vytáhl dalekonosnou střelu Hromase, která směřovala do šibenice. Ani Jirásek se na druhé straně nenechal zahanbit a z bezprostřední blízkosti vychytal Vágnerovu tutovku z malého vápna. Z následného rohu už ale kapituloval, hlavou se prosadil Volf.

O pět minut později nacentroval tentýž hráč z levé strany balon přesně na hlavu Vágnera a bylo to pro Podbořanské už 3:0. V závěru duelu byl po druhé žluté vyloučen Sklenička a také Tomáš Frák, který byl v tu dobu na hřišti pouhé 4 minuty, když nepochopitelně udeřil brankáře do břicha. Hosté krátkou přesilovku využili pouze jednou a z Podbořan odjížděli s prázdnou.

Podbořany – Strupčice 3:1 (1:0)

Branky Podbořan: 32. Fišer, 69. Volf, 74. Vágner

Sestava: Bláha – Uher, Poborský, Rázek, Matějíčka – Sklenička, Fišer, Worzischek, Tošner (65. Parpel) – Vágner (77. D. Frák), Volf (86. T. Frák)