Podbořany sice vedly už 3:0 nad Ervěnicemi, nakonec se ale musely v duelu I.A třídy bát o výhru až do poslední minuty, hosté se dotáhly na rozdíl jedné branky a zachraňovat musel skvělými zákroky brankář Bláha. „Už tradičně jsme začátek zápasu nehráli dobře. Ervěnice byly lepší, důraznější, přesnější. Ale jen po vápno, žádnou vážnou šanci si nevypracovaly," viděl úvod zápasu Roman Hodek, trenér domácích.

Ani Podbořany ale v první půli žádné vážné příležitosti neměly, a tak už se zdálo, že poločas bude bezbrankový. „Byli jsme ospalí, hodně jsme kazili," přiznává Hodek. V poslední minutě ale dostal Volf výborný míč do běhu a ve vápně ho srazil obránce Ervěnic. A Míček se z penalty nemýlil - 1:0.

Po šťastném závěru prvního poločasu Podbořany v úvodu druhé půle viditelně ožily. V 58. zahrávali domácí fotbalisté standardní situaci, k odraženému balonu se dostal Csorosz a uklidil ho do sítě Ervěnic - 2:0. Na 3:0 pak v 65. minutě zvyšoval domácí Volf. „Bohužel, poté přišlo z naší strany uspokojení. Naši hráči si asi mysleli, že už je rozhodnuto, ale Ervěnice ještě hodně zlobily," komentoval Hodek.

„Hodně nás podržel golman Bláha, předvedl několik skvělých zákroků," pochválil svého brankáře trenér Podbořan. Na Bláhu se v závěru řítil jeden útok za druhým. Chytil nejméně čtyři vyložené šance a i když nakonec dvakrát přece jen inkasoval, nakonec výhra v Podbořanech zůstala. V 76. minutě snižoval hostující Hronek, v 80. po domácím nedůrazu dával další branku Ervěnic Ameti. „Pak už jsme se opět probudili a výhru si pohlídali," dodal Roman Hodek.

Podbořany mají ve středu tabulky I.A třídy po jedenadvaceti zápasech čtyřiatřicet bodů. Na svém kontě mají devět výher, pět remíz a také sedm proher.

Podbořany - Ervěnice 3:2 (1:0)

Branky: 45. Míček (PK), 58. Csorosz, 65. Volf 76. Hronek, 80. Ameti
Sudí Růžička, ŽK 7:1, 100 diváků

Sestava Podbořan: Bláha - Vignát, Sklenička, Csorosz, Kováč - Hrdina, Janoušek (76. Poborský), Machyna, Parpel (90. Beránek) - Volf (82. Turek), Míček (88. Rázek)