Jednoznačný průběh i výsledek mělo sobotní utkání fotbalové 1.A třídy v Podbořanech. Domácí hráči přivítali tým Strupčic, kterému se nedaří a byl na posledním místě tabulky. A také tam zůstal i dál, protože Podbořanští mu šoupli na cestu domů pětigólovou nadílku.

Zatímco v posledním domácím utkání podlehly Podbořany Dobroměřicím 0:5, tentokrát byl výsledek přesně opačný – 5:0.

První branku vstřelil Zdeněk Poborský už v osmé minutě po pěkné kombinaci s Lukášem Skleničkou a zakončoval tvrdou ranou se stylovým odrazem od břevna – 1:0. Jakoukoli snahu hostů o zvrat v utkání pak spoluhráčům překazil Jaroslav Juliš, který se v 19. minutě pustil do nesmyslné ostré diskuze s rozhodčím a po žluté kartě dostal obratem i červenou.

Po přestávce Podbořanští utkání rozhodli třemi rychlými góly mezi 50. a 56. minutou. Závěrečnou branku přidal opět Poborský v 64. Počet mužů na hřišti se pak vyrovnal v 77., kdy po předchozí žluté kartě dostal červenou také podbořanský Ondřej Vignát.

Podbořany jsou nyní v tabulce na osmém místě a v příštím utkání se představí na hřišti týmu Březenecká Chomutov, který je předposlední.

Podbořany – Strupčice 5:0 (1:0)

Branky: Poborský 2, Kalanin, Sklenička, Gregor.
Rozhodčí Meder, žluté karty 2:6, červené karty 1:1, diváků 80.

Tatran Podbořany: Bláha – Harag (Mach), Kováč, Machyna, Vignát, Gregor, Janoušek, Sklenička, Parpel, Poborský, Krupička (Kalanin).

SK Strupčice: Jirásek – Juliš J., Vrba, Hájek, Sechter (Vrba), Polák, Glas, Jančička F.,(Veselý), Tichý (Juliš P.), Jančička J., Kunický (Hlaváček).