Domácí postoloprtští fotbalisté nastupovali v sobotu 4. dubna do zápasu jara s Duchcovem, k souboji dvou nejlepších týmů podzimu v I.A třídě, bez potrestaného Zíchy, zraněných Z. Kouby s Černohorským a nejlepšího střelce týmu Bránického, který si plnil pracovní povinnosti. Hostům chyběl jen Holub, přesto se očekával zajímavý souboj.

Jedním z klíčových faktorů se ukázalo být rozhodnutí domácích hrát na umělé trávě, kteří tím využili možnost zvolit si povrch a svého technicky vyspělého soupeře vzali na užší hřiště, které „nepřeje" technickému fotbalu a je na něm málo prostoru a spousta osobních soubojů. Navíc domácí na něm od ledna trénují a odehráli tam většinu zápasů.

Síť se rozvlnila v deváté minutě

Oba týmy začaly útočně a diváci se první branky dočkali už v 9. minutě. Na opakovaný roh Poura si na zadní tyči naskočil volný Pechát a skvěle umístěnou hlavičkou, po níž se míč svezl po tyči do sítě bezmocného Beneše, poslal svůj tým do vedení. Duchcovští hráči se snažili o vyrovnání, dobře kombinovali, byli častěji u míče, tlačili se před branku P. Junka, ale úporně bránící a dobře napadající tým domácích je do vážnější šance za celý první poločas nepustil.

I ve druhé půli byla k vidění snaha hráčů Duchcova o vyrovnání. Zatlačili domácí hráče na jejich polovinu. Těm se nedařilo podržet míč, a tak se jeden útok hostí za druhým valil na domácí branku. Přetížená, ale jinak výborně hrající obrana domácích povolila na rozdíl od prvního poločasu hostům dvě šance. V té první se ocitl v 64. minutě Vebr. Jeho povedenou hlavičku k tyči však dokázal P. Junek v domácí brance výborným zákrokem zlikvidovat. O pět minut později se do své jediné velké šance prosadil kanonýr Duchcova Sirovátko. Ve slibné pozici však selhal a poslal míč vysoko nad branku Postoloprt.

Domácí se posledních 15 minut zaměřili na obranu nejtěsnějšího vedení. Stáhli sestavu na pět záložníků, střed hřiště vyztužili Vyskočilem a ve předu zůstal osamocený rychlík Ploc, který čekal na nakopávané balóny. Hosté si už žádnou šanci nevypracovali a o největší vzrušení se tak ke konci utkání postaral jinak přesný rozhodčí Bretschneider, který odpískal proti domácím penaltu po průniku Vrkoslava. Vzápětí si však svůj omyl uvědomil a penaltu odvolal. Na druhé straně se dožadovali domácí diváci penalty po zákroku na unikající Ploce. I tady však rozhodčí rozhodl správně a penalta se nekopala. Změnu skóre nepřinesly ani tři nastavené minuty a tak branka Pecháta z deváté minuty byla brankou vítěznou, která navíc posunula Postoloprty na první místo tabulky, dva body právě před Duchcov.

Postoloprty – Duchcov 1:0 (1:0)

Branka Pechát
Rozhodčí Bretschneider; ŽK 3:2; diváků 170

Miroslav Solar