První zápas po návratu do I.A třídy postoloprtským fotbalistům o víkendu výsledkově nevyšel. Prohráli nešťastným gólem v nastaveném čase.

Zkušení hosté začali velmi aktivně a už v 6. minutě unikl po křídle Kroutil a z jeho centru přestřelil ve vyložené pozici branku Trojan. Odpověď domácích přišla až v 13. minutě, ale za to hned s gólovým vyjádřením. Po sérii přihrávek na pravé straně se k míči dostal Tomáš Karlovec a poté, co si udělal za hranicí velkého vápna prostor ke střele, tak krásně míč zavěsil do pravé šibenice hostujícího gólmana – 1:0.

Hosté po inkasované brance ještě přidali na aktivitě a vcelku po zásluze vyrovnali v 34. minutě po hlavičce Pila – 1:1. Do konce prvního poločasu se dostával do šance ještě náš Lukáš Pour, ale nevystřelil ani důrazně ani přesně.

Začátek druhého poločasu vyšel lépe hostům. Po deseti minutách Ervěničtí využili rychlý brejk a Kroutil strhl vedení na jejich stranu – 1:2. I nadále pokračovali hosté v tlaku a s domácími mohlo být hůř. Naštěstí přišla hvězdná pětiminutovka Petra Junka, který zlikvidoval tři stoprocentní brankové příležitosti hostů. Nejdříve střelu po závaru ve vápně z pěti metrů, následně vyrazil i střelu Březiny z pokutového kopu a zanedlouho sólový nájezd dalšího ervěnického útočníka.

Chycená penalta byla pro Postoloprty vzpruhou, povedlo se jim vyrovnat hru a stále častěji se tlačily před branku hostů. Výsledkem bylo vyrovnání střídajícího Martina Junka v 79. minutě – 2:2. Martinovi se netradiční role útočníka zamlouvala a po dalších pěti minutách si s jeho další střelou z úhlu poradil hostující gólman. V této fázi zápasu domácí dostali soupeře pod tlak a blízko vedoucí brance byl Fleischman. Jeho dělovku z přímého kopu k tyči brankář Ervěnic vyrazil jen s vypětím všech sil a dorážka Pecháta se do branky nevešla.

Jako blesk z čistého nebe pak přišla v nastaveném čase hrubka gólmana Junka, který vyběhl na odkopnutý míč daleko za pokutové území a nešťastně se tam srazil s couvajícím Michalem Holochem. Pro střídajícího Zajaka pak nebyl problém dopravit míč z vápna do prázdné branky a strhnout tak vítězství na stranu Ervěnic – 2:3.

Na první bod v I.A třídě si tak Postoloprty musí počkat, i když tentokrát k němu chybělo velmi málo.

Postoloprty – Ervěnice 2:3 (1:1)


Branky: 13. Karlovec, 79. M. Junk – 34. Pilo, 54. a 91. Kroutil; 100 diváků

FK Postoloprty: Petr Junek – Kouba. Fridrich (66. Martin Junek), Holoch, Alberovský – Pour, Antonů (75. Zíbrt), Fleischman, Pechát – Baník (46. Bílý), Karlovec