Podruhé pod patronací FK Postoloprty se utkali tamní fanoušci pražských „S“ při Vánočním derby. Za příjemného počasí se v sobotu 27. prosince pod vedením rozhodčích Nováka a Douchy (fanoušci Bohemians) objevilo na hrací ploše několik bývalých i současných hráčů FK Postoloprty.

Stejně jako v loňském roce i v tom letošním dokázali fanoušci Sparty porazit ve Vánočním derby své protivníky ze Slavie. Tentokrát jim uštědřili vysokou porážku v poměru 18:9.

Od začátku zápasu narůstal náskok Sparty a v poločase byl již stav hrozivých 10:3. Přes veškerou snahu se hráčům Slavie nepodařilo uhrát přijatelnější výsledek. Největší zásluhu na vysokém vítězství „rudých“ měl gólman Vladimír Grosman, který přiváděl „sešívané“ svými zákroky k šílenství. Nebýt jeho, bylo by utkání určitě vyrovnané.

Když už se ve druhé půli zdálo, že Slávisté zvedají hlavu, nastoupil na hřiště i manažer Sparty Karel König st. a hra jeho týmu se opět zvedla. Konto soupeře nejvíce zatížili David Pokorný, který se do sítě Slavie trefil čtyřikrát, stejně jako „slávista“ David Fleischmann. Naopak největším zklamáním v dresu Sparty byl Pavel Svoboda a ze slávistů pak Petr Schöpp. Ani jednomu z nich se nepodařilo skórovat, přičemž zejména od Schöppa, rozeného střelce, se určitě branky čekaly.

O Vánoční derby projevil zájem i poměrně slušný počet fotbalových fandů z Postoloprt a blízkého okolí. Na dobrovolném vstupném se podařilo vybrat částku 1 382 korun. Samotní hráči pak částku navýšili až na konečné čtyři tisíce.

Peníze budou předány ředitelce Domu dětí a mládeže v Postoloprtech paní Haně Valentové, která je využije při pořádání akcí pro děti. Byť šlo o utkání prestižní, vítězem se nakonec stali všichni zúčastnění.

Miroslav Solar