Nadstavbou pokračoval turnaj MH Cirus v Postoloprtech. Do finále se probojovali dosud neporažení domácí fotbalisté a Dobroměřice. Poslední skončily na oblíbeném přípravném klání Tuchořice.

Domoušice - Tuchořice 2:0 (1:0)
Branky: Lokajíček, Prokeš

InfoblokV utkání se hrálo o konečné páté a šesté místo v turnaji MH Cirus. Tuchořičtí sehráli celý zápas v deseti hráčích, a to se také podepsalo na podobě i výsledku utkání. Ani Domoušičtí nebyli v ideální sestavě, a tak bylo k vidění spíše podprůměrné klání, v němž oběma týmům chyběl především pohyb. Ve 25. minutě přišlo zásluhou Lokajíčka první vzrušení, když po akci na pravé straně připravil míč před bránu Prokešovi, ale ten nastřelil pouze gólmana hostí. Ve 32. minutě už se ale skóre měnilo, když agilní Lokajíček poslal po samostatné akci Domoušice do vedení.

Ve druhé polovině utkání se bohužel pokračovalo v započatém tempu. Ani jeden z týmů si nebyl schopen připravit kloudnější akci. Deset minut před koncem tak uzavřel účet utkání domoušický Prokeš a zajistil tak svému týmu celkové páté místo v turnaji.

Dobroměřice - Kryry 4:3 (1:2) po pok. kopech
Branky: Harthan, Plachý, Sochor - Imríšek 2, Svída

Dobroměřice a Kryry se utkaly v prvním semifinálovém utkání. V prvním poločase byly lepší Kryry, kterým se dařila kombinační hra a v 16. minutě se zaslouženě dostaly do vedení. Trefil se Imríšek. Ani Domoušice ale nehrály druhé housle a dokonce se jim podařilo vyrovnat, úspěšný byl Harthan. Poločasový účet utkání ale uzavřely opět Kryry, jejichž Svída se dokázal prosadit v samotném závěru prvního dějství.

Vyrovnání po změně stran na sebe však nenechalo dlouho čekat - v 52. minutě se po rohovém kopu trefil Plachý. O chvíli později ale bylo vše v obvyklých kolejích, když na konto Kryr vrátil jednobrankový náskok Imríšek, který se dokázal nejlépe zorientovat v závaru před brankou soupeře. Vyvrcholení utkání v podobě pokutových kopů ale zajistil pět minut před koncem dobroměřický Sochor střelou z hranice vápna. O osudu semifinále tak musela rozhodnout penaltová loterie. Její rozhodnutí přišlo až v osmé sérii, kdy se podařilo vstřelit branku zástupci Dobroměřic, a zároveň stejně úspěšný nebyl hráč Kryr. Rozhodující penaltu proměnil za Dobroměřice Daniš.

Postoloprty - Strupčice 3:1 (2:1)
Branky: Kouba 2, Šubert - Juliš

Ve druhém semifinálovém utkání proti sobě nastoupily Postoloprty a Strupčice. V prvním vzájemném měření sil v turnaji zvítězili domácí 4:1. Konečný výsledek byl tedy obdobný, ačkoli výkon především v úvodním poločase nebyl ze strany Postoloprt nijak přesvědčivý. Hned v úvodu sice domácí Kouba nastřelil tyč, ale to bylo ze strany pořádajícího týmu vše. Otěže zápasu převzali hosté ze Strupčic. Ti se také zaslouženě dostali v 10. minutě do vedení, když se prosadil Juliš, který využil nedůslednosti v obraně soupeře.

Od poloviny úvodního dějství se ale postupně začali probouzet i domácí a jejich nejaktivnější hráč Kouba dokázal ve 23. minutě vyrovnat. O pět minut později bylo na straně Postoloprt ještě veseleji, když se tentýž hráč prosmýkl po levé straně a připravil vedoucí branku Šubertovi. Pět minut před koncem prvního poločasu se ale opět probudili hosté, po jejichž akci musel domácí Lokajíček vykopávat téměř z brankové čáry.

Poslední branka utkání padla už v 52. minutě, kdy se opět prosadil domácí Kouba a zajistil tak domácím dvoubrankové vedení. Ani jednomu z týmů se už ve zbytku zápasu nepodařilo skórovat, a tak se ve finále proti Dobroměřicím představí Postoloprty a v utkání o 3. místo proti sobě svede Strupčice s Kryry.

Daniel Zíbrt