říznivci fotbalistů Krásného Dvora pamatují ne zas tak dávné časy, kdy jejich celek hrával nejvyšší krajskou soutěž. Po dobrovolném odstoupení z KP hrál ještě 1.A a 1.B třídy, až sestoupil do okresního přeboru a nakonec do III. třídy.

„Postupový úkol k návratu do OP nebyl splněn,“ shrnul na konci června předseda TJ Jindřich Zedník letošní bilanci. Mužstvo dospělých začalo s přípravou na sezonu ve druhé polovině července a už v sobotu ho čeká doma turnaj Hermannův memoriál. Pohled do jarních statistik Kr. Dvora napovídá, že do všech zápasů na jaře zasáhla trojice Hrouda, Barták a Kotrc, když poslední dva zároveň odehráli všechny zápasy během celé sezóny!

Nejlepším střelcem jarní části se stal Stanislav Barták, který zároveň vyhrál mezi krásnodvorskými střelci i za celou sezónu. Konta soupeřů zatížil 12 brankami. Druhý nejlepší kanonýr byl Václav Kotrc s 9, třetí skončil Kastl s 8, přestože jarní sezónu už odehrál v jiném týmu. Další místa obsadili Kalaš se 6, Sikorski s 5, Rázek a Žáček dali po čtyřech, atd.

„Tvrdákem sezóny“ a pilným sběratelem žlutých karet byl vyhlášen zkušený zadák Marián Hrouda (na snímku dole). Jeho sbírka šesti ŽK však není zas tak hrozivá, protože mnohde mají podstatně ostřejší brousky.

Krásný Dvůr, který se velmi intenzivně věnuje péči fotbalovou mládež, chce na podzim začít cestu k návratu do vyšší soutěže.