Ústecký krajský fotbalový svaz zveřejnil, jaká bude podoba jím řízených soutěží v ročníku 2016 / 2017. Novinkou je, že všichni zástupci v I.B třídě z okresu Louny budou hrát v jedné skupině. V uplynulé sezoně hrály oproti ostatním v jiné skupině Kozly.

Krajský přebor budou hrát Žatec, Blšany a Louny, jež po ročním účinkování v divizi spadly. Fanoušci se tak mohou těšit na derby Žatec - Louny.

Stejně jako v minulých sezonách, i v té nové bude I.A třída v Ústeckém kraji rozdělena do dvou skupin. Zástupci z okresu budou hrát skupinu B. V té nastoupí Dobroměřice, Podbořany, Domoušice, Louny B a z krajského přeboru sestoupivší Postoloprty.

Rovněž pět zástupců bude ve skupině C I.B třídy. V ní budou hrát Kryry, Vroutek, Nové Sedlo, Blažim a Tuchořice. Z I.B třídy spadla rezerva žateckého Slavoje a také Kozly, naopak do ní postoupili díky druhému místu v okresním přeboru fotbalisté Blažimi.

Zatímco krajský přebor, který má 16 účastníků a bude se hrát 30 kol, začíná už 13. srpna, zmíněné I.A třída a I.B třída startují o dva týdny později tedy poslední víkend v srpnu. V těchto soutěžích je po čtrnácti týmech, hrát se tedy bude 26 kol.

V krajském přeboru dorostu budou nastupovat Louny, dorostenci Žatce, Postoloprt, Cítolib, Černčic, Podbořan a spojené družstvo Krásného Dvora a Kryr hrají o soutěž níž I.A třídu.

Krajský přebor žáků si zahrají Žatec, Louny a Postoloprty.