Náš region má v kraji letos zařazeno opět 10 týmů dospělých. V krajském přeboru je pouze Slavoj Žatec A, který převzal soutěž od mužstva Blšany B, které tak zmizelo z fotbalové mapy.

V 1.A třídě je pět zástupců okresu

Čtyři předchozí účastníky – FK Louny A, Středohor Dobroměřice, Sokol Tuchořice a SK Černčice – doplnil z KP sestupující Sokol Domoušice. To znamená větší atraktivitu, neboť stoupne počet okresních derby.

V 1.B třídě jsou opět čtyři zástupci okresu

FK Postoloprty, Tatran Podbořany, Slavoj Žatec B (domácí hřiště v Libočanech) a nováček FK Louny B (hraje na velodoromu), který nahradil do okresu sestupující Krásný Dvůr.

Sobotní los určil hned na úvod dvě derby. V 1. A třídě se utkají v I. kole v sobotu 18. srpna Dobroměřice – Tuchořice a ve stejný den v 1.B třídě Postoloprty – Žatec B. V nejnižší krajské soutěži se dále na úvod utkají Podbořany – Černovice a Louny B – Březenecká Chomutov. První zápas v 1.A třídě sehrají Domoušice doma s Lok. Chomutov B, zatímco Louny A jedou do Března. Hrací den neděli si udržely Černčice, které přivítají 19.8. Ervěnice.

Krajský přebor začíná o týdne dříve a Žatec A zavítá v úvodním kole do Neštěmic, kde je tento zápas jako jediný v neděli 12. srpna. Slavoj má domácí premiéru 18. srpna, kdy hostí Soběchleby. Okresní soutěže dospělých i mládeže se rozlosují na aktivu OFS Louny tuto sobotu v Libočanech. Úvodní kolo má termén 18., resp. 19. srpna.