Vozidlo záchranné služby v areálu Slavoje Žatec v poločase fotbalového utkání KP s T. Kadaň (1:1) vyvolalo rozruch mezi diváky a po téměř dvou týdnech i mezi funkcionáři, kteří byli pozváni na čtvrteční zasedání Diciplinární komise krajského ČMFS.

Z jedenácti pozvaných na DK chyběli jen dva Kadaňští, ačkoliv celý problém k potrestání vznikl právě z iniciativy kadaňského vedoucího mužstva Pardubského. Už jeho protest do Zápisu o utkání vůbec neměl být (to je věcí kapitána), navíc po týdnu mohly hlavy vychladnout.

Kadaňský Pavel Sachar, pro kterého přijela zmíněná záchranka (ale naštěstí odkráčel po svých), před komisí jako chlap přiznal svoji vinu. V chodbě skutečně běžel ke kabině domácích, před kterou se strkal s Josefem Baierlem, až na to sám doplatil pádem. Komise pak vynesla tresty pro oba jednotlivce i oba kluby. Pořádající FK Slavoj Žatec dostal pokutu 3000.-Kč, hostující FK Tatran Kadaň pokutu 1000.-Kč (v obou případech za porušení směrnic a řádů ČMFS). Domácí Josef Baierl dostal zákaz činnosti na 4 soutěžní utkání (SU) nepodmíněně od 5.9., zatímco kadaňský Pavel Sachar (Kadaň) si nezahraje 3 utkání.

Snaha kadaňského funkcionáře o přísnost na domácí se paradoxně hostům dost vymstila. Už takto mají úzký kádr a k v Žatci vyloučenému Zapskému (3 SU nepodm.) přibyl se stejným trestem Sachar, o jehož prohřešku by nemohla DK ani rozhodčí vědět, pokud by vedoucí hostů tak horlivě netrval na potrestání soupeře…

Více o incidentu se dočtete ZDE.