Potřetí za sebou nastříleli fotbalisté Slavoje Žatec v lounském zimním turnaji tři branky a vedou tabulku bez ztráty bodu.

Tentokrát ale vyhráli se štěstím nad Sokolem Březno, když za stavu 1:1 proměnili v posledních pěti minutách dva pokutové kopy.

„Dnes si vyhrát nezasloužíme,“ zlobil se žatecký trenér Martin Brynda, když v 80. minutě vedoucí Václav Benda pobízel hráče do ofenzivy. „Je na nich vidět třetí přípravný týden, proto jsou zatuhlí a chybí jim lehčí pohyb,“ vzápětí je ale omlouvá.

Žatečtí se vzmátoří, vytvoří si závěrečné čtyři šance a dvě jim zastaví nevybíravé zákroky hostů. Po faulu obránce na Macháčka dostaně Slavoj do vedení z penalty Heinc a v poslední minutě z téže značky ještě Baierl, když brankář skočil bezohledně nohama proti nabíhajícímu Paulovi.

Oba exekutoři byli úspěšní a stanovili výsledek na 3:1. Hosté vstřelili předtím jediný a vyrovnávací gól (první inkasovaný Žatce v turnaji) rovněž z penalty Fr. Rezka po školáckém faulu Heince.

Slavoj v utkání vedl po spolupráci Baierl – Paul, který zakončil hlavou Jiří Jarolím. Soupeři v některých případech pomohly tyče a břevno, nejvíce zadunělo po dělovce kapitána Baierla. Ten si splnil gólovou normu na zápas v poslední minutě proměněním penalty.

S. Žatec – Březno 3:1 (1:1)

Branky: J. Jarolím, Heinc (pok. kop), Baierl (pok. kop) – Fr. Rezek (pok. kop )

Sestava: Voigt (46. Zaťko)- Jindra, Heinc, Zlatohlávek, Dykas - Baran, Macháček, Beránek, Baierl - J. Jarolím, M. Paul. Střídali Klíma, Bodnár.