Polerady - Peruc 1:3 (1:2)

Hosté vedli už v poločase, výhru si pohlídali. Peruc je v tabulce třetí, s jednobodovou ztrátou na druhého. Polerady jsou čtvrté.

Černčice - Lenešice 8:1 (4:1)

Branky: Vild 3, Hlinka 2, Chlouba, Doležal, Vacek - Kucej

Během prvního poločasu mohli diváci vidět překvapivě vcelku vyrovnaný fotbal. Ačkoli dokázali hráči Černčic vstřelit hned čtyři branky, byli jim Lenešičtí zdatným soupeřem. Po změně stran už však byl na hřišti tým jenom jeden. Černčice svého soupeře jasně přehrávaly a mimo jiné zásluhou hattricku Vilda zvítězily zcela přesvědčivě 8:1. I nadále tak vévodí tabulce postoloprtského turnaje. Na kontě mají třináct bodů za čtyři výhry a jednu remízu, zatím ani jednou neprohrály. Naopak Lenešice klesly na poslední místo, v tabulce mají jen tři body za jedinou výhru.

Výškov - Vrbno 0:3 (0:1)

Branky: Sailer, Šlajcher, Kaplan

Svého prvního tříbodového zisku se konečně dočkali i hráči Vrbna. Ti měli během celého utkání mírnou převahu. Navíc se zásluhou Sailera dostali do rychlého vedení, a tak se jim s jednobrankovým náskokem na kontě hrálo celý první poločas i většinu druhého příjemněji. Své vedení navíc dokázali fotbalisté Vrbna navýšit v 76. a 88. minutě, kdy se trefili Šlajcher a Kaplan. Vrbno se tak odpoutalo na předposlední příčku pouhý bod za svého soupeře z Výškova. Ten zůstává i nadále pětibodový, což stačí průběžně na šestou pozici v turnaji.

Chlumčany - Postoloprty B 2:1 (1:0)

Branky: Černohorský, Homolka - Kouba

Diváci viděli vyrovnaný a pohledný souboj. Týmy se střídaly v aktivitě. V 19. minutě se dostaly Chlumčany do vedení, když se po rohovém kopu prosadil Černohorský. Hráči Postoloprt ve zbytku prvního poločasu nebyli schopni, i přes mírnou převahu a větší množství šancí, vyrovnat, a tak do pomyslných kabin odcházeli spokojenější Chlumčanští. Po změně stran i nadále pokračovala vyrovnaná bitva. Oba týmy si vytvářely šance, branka padla ale až v 73. minutě. V té se domácí zaradovali z vyrovnání, když si míč zpracoval Kouba a prostřelil soupeřova brankáře.

Remízový stav však netrval dlouho po pravé straně hřiště totiž utekl v 78. minutě jeden z hráčů Chlumčan, byl v pokutovém území faulován a o vítěznou branku Chlumčan se postaral z penalty Homolka. Jeho celku tak patří po pátém kole druhá příčka za vedoucími Černčicemi, ztrácejí tři body. Domácí B tým je pátý.

Fotbalová tabulka

Daniel Zíbrt