Fotbalisté Slavoje Žatec A se ani nepokusili o vítězství v nedělním utkání 26. kola krajského přeboru.

Po ostudném výkonu prohráli doma s Jiskrou Modrá 1:5.

Čtyři z pěti branek dostali domácí z prostoru malého vápna, a několik dalších šancí hosté zahodili, což svědčí o „důslednosti“ defenzivní činnosti. Hráči Jiskry měli pokaždé dostatek času na zakončení, třikrát doráželi brankářem vyražený míč, aniž by je někdo atakoval.

Většina domácích hráčů, kteří mohli nastoupit k utkání (zranění, tresty i jiné důvody), si kondičně zaběhala za hezkého počasí na pěkném trávníku, aniž propotila dresy, trápilo domácí příznivce. Je fakt, že Laibl, Dykas, Škréta a Kouba měli v nohou sobotní mistrák za B tým v Klášterci. Nejvíce se o pohyb snažil zejména Podroužek, ale od 60. ho braly křeče, či Andrt.

Ke hře schopných bylo málo, a tak kladem je, že příležitost v KP dostal další dorostenec Jakub Zavadil. Slavoj se klidně hrajícímu soupeři přiblížil v 54. na rozdíl gólu penaltou (za faul Štercla na Klímu), ale už za 3 minuty potrestal další hrubku v rozehrávce Perk třetím gólem a bylo vymalováno.

Předposlední Žatec naposledy vyhrál na podzim ve 14. kole.

Žatec A – Modrá 1:5 (0:2)

Branky: 54. (pen.) Podroužek – 19. a 74. Fichtnér, 29. Sýkora, 57. Perk, 60. Jos. Štercl. Rozh. Urban, ŽK 3:0, 150 diváků.

Žatec: Číž – Vrábík – Jindra, Dykas, Laibl (46. Zavadil) – Škréta, Podroužek, Andrt, Hofmann – Klíma, Uhliar (65. Kouba). Trenér Josef Šroub